Ştiri - pe scurt

Bedeu
Elevii şcolii, pregătiţi de profesoara Maria Jurca, au oferit duminică, 8 mai, la Căminul cultural din sat, un program de Ziua Mamei. Sărbătoritele au avut parte de un program solemn şi plin de iubire.

Jula
Institutul de Cercetări al Românilor din Ungaria şi Facultatea de Istorie, Geografie şi Relaţii Internaţionale din Oradea au câştigat împreună un proiect transfrontalier. Cu ajutorul acestui proiect, în septembrie 2012 va fi finalizat un volum despre cultura şi istoria românilor din Ungaria, ne-a informat iniţiatorul proiectului, prof. univ. Gabriel Moisa.

Săcal
Vineri, 13 mai, cu începere de la ora 19.00, la Căminul cultural din Săcal va avea loc un program cultural oferit de elevii şcolii generale. Copiii vor prezenta părinţilor şi tuturor participanţilor dansuri, cântece şi scenete din poveste. Grupul de dansatori ai şcolii va interpreta dansuri româneşti.

Hódmezővásárhely
Clubul Marţ’Sara al Asociaţiei Culturale a Românilor din Seghedin şi Catedra de Română din Seghedin organizează duminică, 15 mai, o excursie la Hódmezővásárhely. În program figurează: întâlnire cu membrii Autoguvernării Româneşti din acest oraş; vizitarea Muzeului Holocaustului; vizitarea Muzeului Emlékpont; vizitarea bisericii ortodoxe şi un popas la monumentul victimelor ocupaţiei româneşti din 1919.

Micherechi
Data concursului de poveşti „Vasile Gurzău” programat pe 18 mai se modifică. Din cauza participării elevilor din cursul inferior la un concurs regional din Okány, direcţiunea şcolii a amânat data concursului pentru ziua următoare, pe 19 mai.

Jula
În urma încheierii înscrierilor elevilor la şcoala generală şi liceul „N. Bălcescu” din Jula, conducerea instituţiei ne-a informat că pentru clasa întâi au fost înscrişi 20 de preşcolari, iar pentru primul an de liceu s-au înscris 41 de tineri, deci de la 1 septembrie vor fi din nou două clase a IX-a.

Comentarii