ISUS SALVATORUL: Campania naţională de citire a Bibliei

În urma unor evenimente de misiune sau evanghelizare de multe ori raportarea rezultatelor este fie exagerată fie insuficientă ceea ce poate produce reacţii controversate atât pentru organizatori cât şi pentru beneficiari. De aceea, în multe cazuri se apelează la cifre pentru a demonstra impactul proiectului respectiv. Totuşi, fiecare ne putem da seama că în lucrarea spirituală cifrele au importanţă minoră comparative cu lucrarea realizată de Duhul Sfânt în viaţa oamenilor, lucru ce pare aproape imposibil de raportat. Campania Naţională de Citire a Bibliei se încadrează în aceeaşi categorie şi de aceea redactarea unui raport cât mai exact s-ar putea să fie greu de realizat. Cu toate acestea dorim să prezentăm unele date şi mărturii care sperăm să contribuie la încurajarea multora pentru a organiza astfel de evenimente în localităţile unde trăiesc.
Cu ajutorul lui Dumnezeu în data de 7–8 mai 2011 s-a desfăşurat la Bucureşti evenimentul „Campania Naţională de Citire a Bibliei”. Acest lucru a fost anticipat cu multă rugăciune şi pregătire a bisericilor. Obiectivul general a fost, după cum scria pastorul Cornel Boingeanu în numărul precedent al revistei „Creştinul Azi” şi principalul promotor al acestui proiect, să încurajăm locuitorii oraşului Bucureşti în vederea citirii Bibliei. Au fost implicate aproximativ 30 de biserici cu peste 1000 de voluntari, au fost distribuite aproximativ 5000 de Biblii de către 28 de echipe fixe (la pavilioane) şi în jur de 300 de echipe mobile ce au vorbit cu oamenii în casele lor şi pe stradă. Am văzut păstorii cu membrii din comitet şi cu cei din biserică prezenţi pe stradă la acest eveniment care a fost o încurajare şi înviorare pentru toţi.
Iată unele dintre mărturiile celor care au participat:
„A fost o binecuvântare pentru noi să putem vesti Evanghelia în colţul nostru de Bucureşti. Domnul ne-a deschis câteva uşi şi am putut mărturisi despre dragostea Lui. Oamenii sunt interesaţi să audă despre Biblie, şi ne-am bucurat să putem oferi Biblii celor doritori să le citească.” N. C.
A fost o experienţă care a trezit, în opinia mea Biserica lui Cristos din Bucureşti şi apoi pe oamenii de pe strada. Ş. S.
Reacţia oamenilor care au primit Biblii este de asemenea relevantă. Iată aici unele dintre acestea:
„Biserica noastră a avut în grijă două locaţii, Piaţa Romană şi Brâncoveanu, precum şi 4 echipe mobile care au acoperit zonele pe care le-am luat în responsabilitate. Am vorbit în total cu aproximativ 125 de persoane care au completat chestionarul. Majoritatea au fost binevoitori, dar unii erau reticenţi atunci când a venit vorba de a primi o invitaţie într-un grup de citire a Bibliei. Mulţi au spus că citirea Bibliei este o chestiune privată, dar că le-ar plăcea să discute cu cineva după ce o citesc. Diana, o femeie de aproximativ 50 de ani din Colentina a primit o Biblie din partea unei echipe mobile şi şi-a exprimat disponibilitatea de a fi vizitată acasă într-un timp scurt.” R.O.
„O doamnă de vreo 40 de ani aştepta autobuzul în staţie. Am întrebat-o dacă a citit Biblia şi de aici am început o conversaţie interesantă despre Biblie şi superstiţiile legate de citirea Bibliei. Doamna aceasta a fost foarte interesată în a afla amănunte despre Biblie, modul în care o poţi citi (nu ca pe un roman de aventură pe care îl pui în raft după ce l-ai terminat) şi a promis că va începe să citească Biblia fără a mai ţine cont de superstiţii. Mi-a lăsat o adresă de contact aşa că mă rog pentru ea şi doresc s-o contactez.” S.T.
Sunt multe astfel de mărturii care au fost generate de acest eveniment dar ceea ce este şi mai important este că în urma acestei acţiuni aproape toate bisericile au continuat să ţină legătura cu cei contactaţi pe stradă iar în multe cazuri au fost începute grupuri de citire a Bibliei în casele celor contactaţi, la care au fost invitaţi şi vecinii acestora.
Chiar dacă acest eveniment a avut loc cu mai bine de o lună în urmă sunt mai mulţi păstori care îmi spun că lucrarea continuă în bisericile lor şi că sunt grupuri de citire a Bibliei care deja s-au format. Mulţumim astfel lui Dumnezeu pentru lucrarea pe care El o face în Bucureşti şi ne rugăm ca El să continue, conştienţi de faptul că doar El o poate face.
Dacă doriţi să organizaţi şi în oraşul sau localitatea dumneavoastră un astfel de eveniment, vă rugăm să ne contactaţi.
Slujim împreună,
Alexandru Vlasin
Coordonator Departament de Misiune,
Uniunea Bisericilor Creştine Baptiste din România
(Sursa: www.revistacrestinulazi.ro)

Comentarii