Schimbare în componenţa AŢRU

Comisia Electorală Centrală a decis la ultima sa şedinţă din 6 iulie în legătură cu locul rămas vacant în urma demisionării, pe 28 mai, a deputatului dr. Ioan Ciotea din Autoguvernarea pe Ţară a Românilor din Ungaria. Ioan Ciotea a ajuns membru în AŢRU fiind candidat pe lista Uniunii Culturale a Românilor din Ungaria.
În locul lui, tot de pe lista UCRU, în urma deciziei CEC, a intrat în AŢRU Gheorghe Popa din Cenadul Unguresc. Noul membru îşi va prelua scrisoarea de mandat şi va depune jurământul la următoarea şedinţă a AŢRU. Gheorghe Popa este întreprinzător, actualmente fiind şi consilier în Consiliu Local din Cenadul Unguresc.
Când a demisionat din AŢRU, dr. Ioan Ciotea a motivat cu următoarele cuvinte: „Viaţa publică a românilor din Ungaria este infectată de etnobiznis. Îţi vine rău când vezi că oricine poate deveni român dacă vrea. Preşedintele şi tovarăşii săi de interese fac coaliţie cu oricine, fie el maghiar sau de altă naţionalitate, fără nici o rezervă, numai ca să-şi păstreze scaunele de şefi. Despre aşa-zişii »români« din Budapesta este sub demnitatea mea să vorbesc”, a argumentat dr. Ioan Ciotea, care a criticat şi până acum de multe ori inactivitatea şi nereprezentativitatea Autoguvernării pe Ţară a Românilor din Ungaria.
E.I.

Comentarii