TINERET: 72 de copii şi 8 profesori români din Ungaria la tabăra ARC 2011

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni organizează şi în acest an programul de tabere de vară „ARC” care se adresează copiilor şi tinerilor români de peste hotare. Tabăra de vară de la Sulina are ca scop dezvoltarea abilităţilor de comunicare în limba română a participanţilor prin mijlocirea contactului cu ţara de origine şi cu etnici români din alte state.
Pentru organizarea „ARC 2011”, Departamentul pentru Românii de Pretutindeni colaborează cu Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret, cu Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, misiunile diplomatice ale României din afara graniţelor şi asociaţiile româneşti de peste hotare.

Programul se va desfăşura în 11 serii a câte 7 zile, în perioada 13 iunie – 31 august 2011, în tabăra recent amenajată şi modernizată de la Sulina, şi va găzdui peste 2.000 de copii şi tineri de origine română din Albania, Bulgaria, Macedonia, Republica Moldova, Serbia, Ucraina şi Ungaria, precum şi tineri români din Uniunea Europeană, Statele Unite ale Americii, Canada sau Orientul Mijlociu.
Copiii români din Ungaria vor participa la tabără în două serii, în grupuri de câte 40 de persoane, 36 de copii şi 4 însoţitori, în perioadele 18–25 iulie şi 25 iulie–1 august. După informaţiile primite de la domnul Călin Cămărăşan, consulul general al României la Jula, în prima serie se vor deplasa la Sulina copii din Seghedin, Jula, Bătania, Micherechi, Aletea, Medgyesegyháza, Chitighaz, Leucuşhaz, Apateu şi Săcal, iar în a doua serie alţi copii din Jula, Bătania, Micherechi şi Seghedin.
R. Pătcaş

Comentarii