Competiţii amicale de tenis între medici români

Săptămâna trecută, în zilele de 26–27 august, pe terenurile de tenis ale Clubului Sportiv din Vésztő şi Jula a avut loc o nouă întâlnire amicală a competiţiei tradiţionale de tenis de câmp dublu bărbaţi între echipele Clubul Sportiv Universitar Târgu Mureş şi echipa de tenis a Clubului Sportiv Vésztő, din a cărui selecţionată fac parte şi medici români din Jula şi Bichişciaba. Baza sportivă din Vésztő dispune de trei terenuri de tenis, iar membrii clubului se întâlnesc aici de un deceniu şi jumătate cu jucători de tenis, medici din Târgu Mureş. La întâlnirea amicală de anul acesta rezultatul final al competiţiei a fost egal, 8-8. 





Din echipa medicilor din Târgu Mureş a făcut parte: dr. Constantin Copotoiu, şeful Clinicii de chirurgie din Târgu Mureş şi rector al Facultăţii de Farmacie şi Medicină din Târgu Mureş şi medicii: dr. George Esianu, dr. Teodor Blaga, dr. Marcel Olteanu, dr. Bálint Andor, dr. Takács János, dr. Szepessy László, dr. Csizmadia Csaba, dr. Silviu Dendea, dr. Cristian Chirilă. Din echipa medicilor din Ungaria au făcut parte dr. Rác Attila şi dr. Nagy Béla din Jula, dr. Anton Moldovan din Bichişciaba şi dr. Tabi László din Vésztő. Colaborarea dintre cele două cluburi sportive există de aproximativ 15 ani, iar întâlnirile au pe primul plan tenisul de câmp.
„Sigur că la aceste întâlniri sportul este pe prim plan. La aceste jocuri amicale am avut ocazia să ne cunoaştem mai bine între noi, să ne spunem opiniile, să cunoaştem şi opiniile altora, s-au adâncit prietenii atât pe plan profesional cât şi sportiv. După două zile de tenis am obişnuit să le oferim oaspeţilor din România şi posibilitatea de a petrece o zi sau două de odihnă, iar la sfârşit are loc întotdeauna o masă colegială, unde ne strângem mâinile şi ne simţim bine. Din cauza unui mic accident de ruptură de tendon achilian, organizatorul principal al acestei întâlniri, dr. Ioan Ciotea, nu a putut juca tenis cu noi în acest an, însă a fost prezent în fiecare moment şi ne-a susţinut moral…”, ne-a mărturisit dr. Anton Moldovan.
Întrecerile sportive s-au desfăşurat o zi pe terenul de tenis din Vésztő, iar o altă zi pe cel din Jula, al cărui proprietar este dr. Ioan Ciotea, care atât cu participarea la competiţiile de tenis, cât şi financiar a susţinut această întâlnire din partea Autoguvernării Româneşti din Jula.
Anca Butar

Comentarii