Noi jucării de curte la Grădiniţa Românească din Jula

După ce în primăvară a fost renovată integral clădirea Grădiniţei din Oraşul Mare Românesc din Jula, zilele trecute instituţia s-a îmbogăţit şi cu noi jucării de curte.
După informaţiile primite de la directoarea Ana Ciotea, „mulţumită economisirii, din bugetul din anul trecut, acum s-a putut cumpăra uriaşul ansamblu de joacă pentru copii”. Complexul compus din două turnuri, unite printr-un pod suspendat, patru tobogane şi un tobogan spirală şi patru scări a costat 2,5 milioane de forinţi, care au fost cheltuiţi pentru distracţia celor 104 copii ai grădiniţei. Din alte câteva sute de mii de forinţi au fost aşezate în curte şi cărămizi din cauciuc, sigure pentru copii, iar sala grupei „Fluturaşul” va primi un mobilier nou, care va costa alte 300 mii de forinţi, adunaţi în contul fundaţiei grădiniţei, Fundaţia „Homo Ludens”.


Curtea îngrijită şi frumos amenajată, plină de plante verzi, copaci şi flori, a fost apreciată şi de către conducerea oraşului Jula, care în cadrul concursului orăşenesc „Instituţii împodobite cu flori” a acordat locul doi pentru Grădiniţa Românească, aceasta fiind pe primul loc printre grădiniţele din Jula.
R. Pătcaş

Comentarii