SPORT: 13 locuri pe podium pentru români, la naţionalele de înot masters din Ungaria

O echipă a Clubului de Înot MASTERS Timişoara a obţinut 13 locuri pe podium la cel mai important concurs de înot masters din Ungaria, campionatul naţional de la Jula. La competiţia desfăşurată în perioada 12–14 august, în bazin olimpic (50 m) descoperit, au participat peste 400 de înotători reprezentând 35 de cluburi din 4 ţări: România, Serbia, Slovacia şi Ungaria. Cei mai vârstnici participanţi au avut 84 de ani, la femei, şi 91 de ani, la bărbaţi.

Mişcarea de înot masters implică adulţi care practică acest sport ca amatori, participarea, în sine, fiind mai importantă decât rezultatele. Sportivii concurează pe grupe de vârstă: 25–29, 30–34, 35–39, şamd, cu categorii de 5 ani, ultima categorie incluzând orice vârsta peste 100 de ani. În Ungaria, mişcarea are deja tradiţie, existând 25 de cluburi şi circa 1600 de practicanţi, respectiv, numeroase concursuri.
Echipa Clubului de Înot MASTERS Timişoara a fost formată din 9 înotători, cu vârstele cuprinse între 28 şi 51 de ani: Cristian Crista (grupa de vârstă 35+), Judit Foldenyi (25+), Mihai Lisetchi (50+), Cezar Listeveanu (30+), Simona Lobonţ (45+), Claudiu Preda (35+), Marcel Răsădean (35+), Constantin Şerbǎnoiu (40+), Ildiko Talinga (45+).
În total, Clubul de Înot MASTERS Timişoara a obţinut la probele individuale 12 de locuri pe podium, după cum urmează:
– 3 locuri întâi: Marcel Răsădean – 3;
– 2 locuri doi: Marcel Răsădean – 2.
– 7 locuri trei: Judit Foldenyi – 2, Cezar Listeveanu – 1, Mihai Lisetchi – 3, Marcel Răsădean – 1.
La probele pe echipe, ştafeta formată din Crista, Lisetchi, Listeveanu, Răsădean a obţinut locul 3 în proba de 4 x 50 m liber bărbaţi.
Din echipa clubului din Timişoara, cel mai premiat sportiv a fost Marcel Răsădean, care, pe parcursul concursului, a participat la 6 probe individuale, obţinând 6 locuri pe podium. Cel mai activ sportiv a fost Mihai Lisetchi, care, pe parcursul concursului, a participat la 7 probe individuale, obţinând 3 locuri pe podium.
La concursul de la Jula, din România au mai fost prezenţi şi înotători masters din Arad, Cluj şi Ploieşti – informează un comunicat al Clubului de Înot MASTERS Timişoara.




Comentarii