Ştiri… pe scurt

Şercad
La şedinţa din 17 august a Asociaţiei regionale din Şercad (str.Kossuth, nr.27), primarii a 11 localităţi aparţinătoare acestei regiuni (Biharugra, Geszt, Körösnagyharsány, Ghian, Micherechi, Mezőgyán, Okány, Şercad, Crâstor, Salonta Nouă, Zsadány) au decis în unanimitate despre participarea la proiectul TÁMOP-5.2.3-A11 –„Programe regionale integrate pentru creşterea şanselor de aliniere ale copiilor şi familiilor”. Proiectul, din care va face parte şi comuna Micherechi, are ca obiectiv stoparea sărăciei în rândul copiilor propunând soluţii şi măsuri active pentru combaterea acesteia. Primarii au ajuns la un acord comun, iar concursul va fi înaintat pentru suma de 600.000.000 forinţi.

Cenadul Unguresc
Şcoala generală din Cenad întâmpină învăţăceii în noul an şcolar cu o clădire viu colorată. În luna august, instituţia a primit o haină nouă, cu ajutorul unui proiect al asociaţiei Let's Colour, de unde au primit vopsele DULUX pentru exterior. Vopsitul clădirii s-a desfăşurat cu sprijinul unei echipe formată din pedagogi, lucrători ai primăriei în frunte cu primarul, viceprimarul şi notarul, precum şi părinţi ai elevilor de la această şcoală, toţi oferindu-se voluntar la vopsitul clădirii.

Micherechi
Adunarea Oastei Domnului din Micherechi organizează pe 11 septembrie o excursie de o zi la Bucium. Membrii adunării vor fi primiţi de către fraţii ostaşi din oraşul din judeţul Zalău.

Bichişciaba
Autoguvernarea românească locală va ţine joi, 8 septembrie, o şedinţă de lucru. Întâlnirea se bazează în primul rând pe organizarea Zilei culturale a naţionalităţilor din judeţul Bichiş, la care autoguvernarea românească participă cu mai multe programe culturale. Evenimentul va avea loc pe 10–11 septembrie, la Bichişciaba.

Otlaca-Pustă
În perioada 9–11 septembrie, Asociaţia Culturală Română „Mihai Purdi” din Otlaca-Pustă organizează o excursie la Rodna Veche. Acolo sunt aşteptaţi la un festival al minorităţilor din judeţul Bistriţa-Năsăud. În cele trei zile vor vizita mai multe obiective turistice, mănăstiri şi se vor bucura de meleagurile pitoreşti ale Bistriţei.

Comentarii