Ştiri… pe scurt

Apateu
Pe 19 septembrie, la şcoala generală a avut loc o întâlnire de promoţie. După 40 de ani s-au întâlnit cei 27 de elevi care au terminat şcoala în anul 1971.

Micherechi
În această toamnă a reînceput formarea noilor grupe de fotbal pentru categoriile de vârstă cuprinsă între 5–11 ani. Copiii de la şcoala din Micherechi, care fac parte din programul Bozsik, în cadrul competiţiei de toamnă au jucat un meci vinerea trecută, 23 septembrie, la Okány. A doua întrecere se va desfăşura pe 14 octombrie, la Micherechi, iar ultimele meciuri de fotbal vor fi organizate la Crâstor, pe 4 noiembrie.

Şercad
De la 1 octombrie, la liceul şi căminul de elevi Ady Endre–Bay Zoltán din Şercad vor porni cursuri de limba română. Cei aproximativ zece cursanţi doritori să înveţe limba română vor fi îndrumaţi de profesoara Tímea Cziczeri. Cursurile se vor desfăşura la liceu din două în două săptămâni.

Micherechi
Situaţia predării limbii române în şcoala generală din Micherechi va fi subiectul principal miercuri, 5 octombrie, în cadrul întâlnirii dintre corpul profesoral al şcolii şi Ana Oros Şimon, specialist în învăţământ al AŢRU.

Micherechi
Pe 16 octombrie, la Casa de Cultură „Gheorghe Dulău” din Micherechi vor fi sărbătoriţi localnicii mai în vârstă. În organizarea Primăriei, vârstnicii vor urmări un program cultural, după care va urma o masă comună. Programul va începe la ora 12.00.

Bătania
Grădiniţa românească „Lucian Magdu” din Bătania organizează pe 28 octombrie o zi metodică. La program sunt aşteptate şi în acest an educatoarele de la grădiniţele româneşti din Ungaria.

Comentarii