Recensământ online până la 16 octombrie

Una dintre modalităţile acordării răspunsurilor pentru întrebările recensământului din Ungaria este online, porţile electronice ale recensământului fiind deschise până în 16 octombrie, ora 24.00. Prin site-ul www.enepszamlalas.hu, chestionarele vor fi completate exclusiv prin codul de pe chestionarul de locuinţă, primit de la recenzor. Potrivit datelor Oficiului Central de Statistică, până în 10 octombrie, proporţia naţională a celor care şi-au completat chestionarele online a fost 9,4%.
Şi termenul celei de-a doua modalitate, completarea individuală a chestionarelor pe hârtie, este 16 octombrie, hârtiile completate vor trebui predate apoi recenzorului.
După închiderea porţilor electronice şi expirarea termenului pentru completarea individuală, cetăţenii sunt obligaţi să se întâlnească cu recenzorii şi să completeze chestionarele pe hârtie până în 31 octombrie.
Reamintim că răspunderea la întrebările legate de naţionalitate şi religie nu este obligatorie, însă aceste date sunt cu atât mai importante pentru comunităţile minoritare din ţară.
R.P.

Comentarii