Ştiri… pe scurt

Jula
Centrul de Documentare şi Informare al Autoguvernării pe Ţară organizează vineri, 7 octombrie, întâlnirea culturală „Satul nostru Chitighaz”. Programul include vernisarea unei expoziţii şi un program folcloric cu protagonişti din localitatea Chitighaz.

Micherechi
Dansatorii Echipei de păstrare a tradiţiilor „Gheorghe Nistor” din Micherechi vor participa între 14–16 octombrie la un concurs naţional al minorităţilor din Ungaria „Cine ce ştie”, care se va desfăşura la Hévíz. Premiul principal este o excursie de mai multe zile la Viena. Concursul este organizat de Hotelul Majerik, casa de cultură şi primăria oraşului Hévíz.

Cenadul Unguresc
Autoguvernarea Românească din Cenad organizează o excursie de o zi la Peştera Urşilor, cea mai spectaculoasă peşteră din punct de vedere fosilifer din România şi care se găseşte la marginea satului Chişcău, comuna Pietroasa, judeţul Bihor. Excursia va avea loc pe 15 octombrie.

Budapesta
Autoguvernarea Românească din sectorul XVI al Budapestei organizează, pe 18 octombrie, expoziţia de icoane a Elenei Ruja. Vernisajul expoziţiei va avea loc marţi, 18 octombrie, de la ora 17.00, la Centrul Cultural Corvin din Budapesta (str. Hunyadvár nr. 43/b). Expoziţia va putea fi vizionată până pe 2 noiembrie.

Nădlac
Autoguvernarea Românească din Nădlac organizează, pe 28 octombrie, un concurs de recitare de poezie şi proză în limba română pentru elevii şcolilor generale din Ungaria, unde se predă limba română. Până la termenul limită, 30 septembrie, s-au prezentat 10 elevi de la şcolile generale din Jula, Leucuşhaz şi Cenadul Unguresc. Concursul se va desfăşura la Centrul Cultural Dózsa György, cu începere de la ora 10.00.

Jula
Asociaţia Naţională a Prietenilor Păsărilor organizează în zilele de 28–29–30 octombrie, la Sala Sporturilor din Jula, Expoziţia Naţională a Păsărilor de ornament şi cel de-al 2-lea concurs memorial Péter Géza. Organizatorii aşteaptă publicul la o serie de programe cultural distractive, prezentare păsări de ornament, prezentare de şoimi, târg de pescuit, expoziţie de plante ornamentale şi grădinărit, etc.

Comentarii