Ştiri… pe scurt

Nagykamarás
Autoguvernarea românească din localitatea bichişeană, Nagykamarás, organizează sâmbătă, 15 octombrie, o întâlnire gastronomică. Întrunirea românilor din localitate va avea loc la clubul vârstnicilor, unde vor fi gătite mâncăruri tradiţionale româneşti.

Jula
Pentru olimpiada şcolară, cunoscută sub numele de OKTV din limba şi literatura română, din clasa a XI-a a Liceului „Bălcescu” din Jula s-au prezentat 5 elevi. Proba în scris va avea loc pe 10 ianuarie 2012, la liceu.

Micherechi
Pe 16 octombrie, la Casa de Cultură „Gheorghe Dulău” din Micherechi vor fi sărbătoriţi localnicii mai în vârstă. În organizarea Primăriei, vârstnicii vor urmări un program cultural, după care va urma o masă comună. Programul va începe la ora 12.00.

Bătania
Grădiniţa românească „Lucian Magdu” din Bătania organizează pe 28 octombrie o zi metodică. La program sunt aşteptate şi în acest an educatoarele de la grădiniţele româneşti din Ungaria.

Bichişciaba
Festivalul de cârnaţi de la Bichişciaba va fi organizat anul acesta în perioada 28–31 octombrie, evenimentul urmând să se desfăşoare în Sala Sporturilor şi împrejurimi. Printre acţiunile programate se numără o sumedenie de demonstraţii şi prezentări legate de tăiatul porcului, concursuri de preparare a cârnaţilor şi concerte. Un stand de preparare a cârnaţilor va avea şi Uniunea Românilor din Bichişciaba, iar la festival este aşteptată şi o delegaţie din Beiuş. Pe teritoriul festivalului se mai desfăşoară Expoziţia şi târgul de produse alimentare şi turism.

Micherechi
Şcoala generală din sat organizează în perioada 24–28 octombrie „Săptămâna sănătăţii”. Elevii vor avea posibilitatea să participe la diferite programe, cursuri care vor avea ca temă păstrarea sănătăţii.

Jula
Asociaţia pe Ţară a Prietenilor Păsărilor organizează în zilele de 28–29–30 octombrie, la Sala sporturilor din Jula, Expoziţia Naţională a Păsărilor de ornament şi
cel de-al 2-lea concurs memorial Péter Géza. Organizatorii aşteaptă publicul la o serie de programe cultural-distractive, prezentare de păsări de ornament, prezentare de şoimi, târg de pescuit, expoziţie de plante ornamentale şi grădinărit, etc.

Comentarii