12 pagini şi o dorinţă

Începând cu acest număr, în viitor, Foaia românească va apărea în doar 12 pagini. Nu ne-a fost uşor să luăm această decizie. Necesitatea acestei schimbări a fost deja în aer de foarte mult timp, dar am tot ţinut „ca orbul de bâtă” crezând că ceea ce am reuşit să realizăm începând din 2000 nu poate fi redus ci, din contră, revista românilor din Ungaria va creşte, va fi tot mai colorată, mai bogată. Problemele financiare cu care ne confruntăm deja de ani buni, au făcut ca la începutul anului 2012 redacţia noastră să funcţioneze cu doar 3 ziarişti. Costurile tipografice şi poştale sunt tot mai mari, iar sursele financiare şi posibilităţile de suplimentare a acestor fonduri destul de scăzute sunt tot mai reduse.
Decizia pe care am fost nevoiţi s-o luăm prin reducerea numărului de pagini ne-a întristat. Însă nu ne-a descurajat. Nu vom renunţa nici în continuare să scriem în limba noastră maternă, să vă informăm, să vă educăm şi să vă delectăm cu scrieri interesante. Ne vom strădui ca, săptămână de săptămână, aceste 12 pagini să aducă în casele şi în sufletele cititorilor noştri spirit românesc, să cunoaşteţi oameni de valoare, tineri talentaţi.
Şi ne mai propunem ceva: dorim să fim cât mai prezenţi în viaţa de toate zilele a cititorilor noştri. În primăvara acestui an, ne vom dezvolta pagina de internet (www.foaia.hu) şi vom încerca să o împrospătăm zilnic cu ştiri şi informaţii actuale din viaţa comunităţii româneşti din Ungaria. Astfel nu vom simţi că am fi pierdut din prestigiul revistei noastre, ba mai mult, vom deveni mult mai actuali, mai coloraţi şi mai bogaţi.
E. Iova

Comentarii