Spre şcoală cu bicicleta!

Pentru a parcurge distanţa dintre casă şi şcoală, mulţi elevi aleg să meargă pe jos sau cu bicicleta. De acum înainte, elevii şcolii generale din Micherechi îşi pot lăsa în siguranţă bicicletele, pentru că în iarna anului trecut s-a montat un rastel de biciclete în curtea şcolii.
Prin proiectul european KEOP-6.2.0/A/09, primăria din Micherechi a avut posibilitatea să construiască un rastel pentru 100 de biciclete. Inaugurarea dispozitivului a avut loc pe 13 martie, când primăriţa Margareta Tat a vorbit cu bucurie despre proiectul prin care s-a putut realiza acest rastel.
În ziua respectivă, toţi elevii au fost aliniaţi în faţa şcolii şi angrenaţi de automobilul poliţiei rutiere, au parcurs cu bicicleta un traseu de mai mulţi kilometri pe strada Damjanich–Rákóczi–Sarkadi. Evenimentul a mai constat şi din câteva competiţii la care au putut participa toţi iubitorii mersului pe biciclete. Premiile valoroase (cele două biciclete) i-au motivat pe copii să participe la concursul organizat pe tema circulaţiei. Competiţia s-a desfăşurat în curtea şi în sala de sport a şcolii, dar s-a organizat şi o probă teoretică. Aceasta din urmă a constat din rezolvarea unui chestionar, care făcea referire la regulile de circulaţie. La finalul competiţiei, pe baza punctajului acumulat, s-a stabilit clasamentul final. Pe locul întâi s-a clasat Cristian Bigu (cl. a 7-a) şi Tiberiu Roşu (cl. a 4-a) câştigând fiecare câte o bicicletă.
A. Cioca

Comentarii