Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad acordă 10 burse pentru tinerii din Ungaria

O delegaţie a Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, condusă de domnul Eugen Gagea, decanul Facultăţii de Ştiinţe ale Educaţiei, Psihologie, Educaţie Fizică şi Sport, din Cadrul Universităţii de Vest, din care au mai făcut parte prof. Virgiliu Jireghie, din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Umaniste, Politice şi Administrative şi profesorul Horia Truţă, eseist şi critic literar, a fost oaspetele Liceului „Nicolae Bălcescu” din Jula. Vizita din joia trecută, 22 martie, la liceul românesc se înscrie în cadrul unei bune relaţii de colaborare între cele două instituţii de învăţământ.

Cu acest prilej, domnul Eugen Gagea a venit din partea universităţii arădene cu o ofertă concretă pentru absolvenţii din acest an ai Liceului „Bălcescu”: Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad oferă pentru aceştia 10 burse de studii. Domnul Gagea a promovat liceenilor şi profesorilor prezenţi Universitatea de Vest „Vasile Goldiş”, care este bine ancorată la ora actuală în aria europeană a universităţilor, instituţia având peste douăzeci de mii de studenţi, masteranzi şi doctoranzi, la cele şase facultăţii care dispun de peste 42 de specializări.
În aceiaşi zi, delegaţia universitară a oferit la liceu elevilor şi cadrelor didactice un frumos eveniment cultural prin vernisarea expoziţiei de fotografii „Instantanee de la filmările ecranizării romanului Pădureanca de Ioan Slavici”, a profesorului Virgiliu Jireghie. Expoziţia de fotografii a fost vernisată în luna ianuarie şi pentru românii din Seghedin, la Consulatul General al României. 



Imaginile prezentate acum în aula liceului au adus în faţa publicului atmosfera de altă dată a satului românesc, a muncii câmpului, a portului popular, etc. Au fost prezentate, de asemenea, mai multe volume ştiinţifice şi albume editate de Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, care au fost donate pentru biblioteca Liceului „N. Bălcescu” şi pentru biblioteca Episcopiei Ortodoxe Române din Jula. La vernisajul expoziţiei au fost prezenţi şi PS Părinte Episcop Siluan şi domnul Călin Cămărăşan, consul general al Românei la Jula.
Anca Butar

Comentarii