DRP are în frunte un nou secretar de stat

Premierul României, Victor Ponta, semnat pe 23 mai decretul de numire în funcţie a Nataliei Elena Intotero, în funcţia de secretar de stat la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, rămas liber după demisia lui Eugen Tomac.
Natalia Intotero a mai fost secretar de stat, în 2009, la Ministerul de Externe, în guvernul PSD-PDL.
Natalia Intotero s-a născut la Brad, pe 14 ianuarie 1976. S-a înscris în PSD în anul 2000. A fost preşedintele Tineretului Social-Democrat Hunedoara şi era consilier judeţean şi director al şcolii generale „Horia, Cloşca şi Crişan” din municipiul Brad în 2009, când a fost adusă la Bucureşti pentru funcţia de secretar de stat din MAE.
Este licenţiată în engleză-română şi relaţii internaţionale şi a absolvit masteratul de relaţii internaţionale la Institutul Diplomatic Roman. Este căsătorită cu un om de afaceri italian.
Fostul şef al DRP, Eugen Tomac a fost numit recent în funcţia de consilier de stat la Departamentul Relaţii Internaţionale şi Politici Europene din cadrul Administraţiei Prezidenţiale. El a mai ocupat funcţia de consilier personal al preşedintelui Traian Băsescu pentru relaţia cu românii de pretutindeni. Pe 11 mai, după ce PDL a intrat în opoziţie, Eugen Tomac şi-a anunţat demisia, într-o conferinţă de presă la Chişinău, în care a prezentat şi un bilanţ al activităţii sale la DRP. Eugen Tomac a fost numit în funcţia de secretar de stat pentru românii de pretutindeni în ianuarie 2009.

Comentarii