Demonstraţie extremistă în faţa Consulatului României de la Seghedin

Luni, 4 iunie, în orele după amiezii, partidul de extremă-dreapta cu reprezentare parlamentară din Ungaria, „Jobbik – Mişcarea pentru o Ungarie mai bună” a organizat în faţa imobilului Consulatului General al României de la Seghedin o manifestaţie în marja acţiunilor din oraş de comemorare a Tratatului de Trianon.
Acţiunea s-a derulat în aproximativ 15–20 de minute, între orele 18.15–18.30, la eveniment participând aproximativ 120–130 de persoane.
Conducătorii manifestaţiei au fost vicepreşedintele Jobbik, Novák Előd, care este şi parlamentar şi preşedintele organizaţiei judeţului Csongrád a Jobbik, Tóth Péter, care este şi consilier judeţean. Pe parcursul manifestaţiei s-a intonat Imnul Secuiesc, a fost recitată o poezie scrisă de Juhász Gyula, cu trimitere la consecinţele Trianonului şi s-au scandat lozinci împotriva semnării Tratatului de la Trianon. Nu s-au înregistrat incidente de securitate, întreaga demonstraţie desfăşurându-se paşnic. Protecţia oficiului diplomatic român a fost asigurată pe durata acţiunii de forţe ale Poliţiei oraşului Seghedin.
Anterior deplasării în faţa clădirii Consulatului General al Românei, liderii Jobbik au organizat în piaţa Klauzál, piaţa centrală a oraşului, o demonstraţie de mai mare amploare, în care vicepreşedintele Novák Előd şi preşedintele filialei Csongrád a Jobbik, Tóth Péter, au susţinut discursuri cu mesaj antieuropean, solicitând retragerea Ungariei din Uniunea Europeană.
A.B.

Comentarii

  1. Novak,Toth..unguri curati..sa va fereasca Dumnezeu sa-si piarda romanii rabdarea..

    RăspundețiȘtergere
  2. Eljen Trianon!!!
    Si acum povestesc cei foarte batrani cu groaza si scarba de "vremea ungurilor"..care a trecut iremediabil...
    Ne-am saturat de tupeul si obraznicia ungurilor..
    Mongolia!!!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu