Ştiri pe scurt…

Jula
Pe 5 iunie, domnul Călin Cămărăşan şi-a încheiat activitatea de consul general al României la Jula. În viitor, Consulatul General de la Jula va fi condus de către consulul Dragoş Ţigău.

Micherechi
O tânără din Micherechi, Agneta Petruşan, studentă în anul II la Universitatea din Dobriţân, Facultatea de Ştiinţe Economice, secţia Economie Internaţională, se află în perioada 9 iunie–8 septembrie la o tabără de copii din Boston, SUA. Programul din care face parte Agneta oferă studenţilor cunoscători de limba engleză posibilitatea de a lucra pe perioada verii într-o societate nouă, deschisă, de a întâlni tineri din diferite părţi ale lumii şi de a participa la diferite activităţi interesante.

Jula
Pe 16 iunie, la Centrul Cultural Românesc din Jula va avea loc serbarea de bun rămas a absolvenţilor şcolii generale. 23 de elevi ai promoţiei 2004–2012 îşi vor lua bun rămas de la instituţia de învăţământ, de la profesori şi de la diriginta lor Beata Condoroş Szöllősi. Serbarea va începe la ora 10.00.

Seghedin
Examenul oral de admitere la masterat, la limba şi literatura română, de la Facultatea Pedagogică „Juhász Gyula” a Universităţii din Seghedin va avea loc pe 20 iunie, de la ora 10.00, la sediul Catedrei de Română (Seghedin, aleea Hattyas nr. 10).

Jaca
În această lună, pe 24 iunie, creştinii ortodocşi pomenesc naşterea Slăvitului Prooroc înaintemergătorul şi Botezătorul Ioan. În această zi de sărbătoare, preotul Cosmin Pop, parohul a patru biserici din Bihorul unguresc (Jaca, Peterd, Darvaş şi Vecherd), va sluji la biserica din Darvaş. Duminică, 10 iunie, va săvârşi Sfânta Liturghie pentru credincioşii din Jaca, precum şi în toate zilele de sărbătoare care cad în zilele lucrătoare, iar pe 17 iunie se va afla în mijlocul credincioşilor la biserica din Peterd.

Comentarii