Ştiri pe scurt…

Macău
Autoguvernarea Românească din Macău a ţinut vineri, 22 iunie, o şedinţă extraordinară, având pe ordinea de zi dezbaterea organizării unei tabere de vară, la Macău, unde se vor putea înscrie 50 de copii din judeţul Ciongrad. Fondurile pentru tabără au fost câştigate prin concurs de la Fondul Wekerle. Totodată, membrii autoguvernării au hotărât să sprijine autoguvernarea elevilor din Macău în întreţinerea unor relaţii de colaborare cu Universitatea „Vasile Goldiş” din Arad.

Jula
Membrii corului „Pro Musica” din Jula au făcut o excursie pe 23 iunie, la Arad, unde au fost aşteptaţi de fostul dirijor al corului julan, prof. Gheorghe Flueraş şi de coriştii din Arad. Obiectivele turistice vizitate au fost Mănăstirea Hodoş-Bodrog, cea mai veche aşezare monastică din România, cu viaţă monahală neîntreruptă, Catedrala nouă din Arad şi Mănăstirea Gai.

Micherechi
Pe parcursul lunii iulie, 2–20 iulie, pentru elevii şcolii generale din Micherechi se organizează tabără de creaţie. Cadrele didactice îi aşteaptă pe copii la tabără cu diferite activităţi, concursuri. La organizarea taberei a contribuit primăria localităţii Micherechi, care dispune de fonduri câştigate printr-un proiect, pentru alimentaţia de vară a elevilor participanţi la tabăra de vară, care se va desfăşura pe parcursul a trei săptămâni.

Jula
În data de 5 iulie încep lucrările de restaurare la exteriorul Bisericii „Sfânta Parascheva” de la Jula – Oraşul Mic Românesc. Se va tencui şi vopsi biserica în exterior şi se va face şi o mică parcare în spatele bisericii. Părintele paroh Petru Puşcaş ne-a informat că actualmente se lucrează şi la o fântână arteziană în parcul bisericii. Pentru aceste lucrări, parohia dispune de sprijin financiar de la Secretariatul de Stat pentru Culte de la Bucureşti şi de la sponsori.

Comentarii