Ştiri pe scurt…

Seghedin
În perioada 6–14 iulie, la Seghedin a avut loc cea de-a 25-a ediţie a Festivalului Internaţional de Dansuri Populare, cu participarea unor ansambluri din România, Croaţia, Slovacia şi Ungaria. Dansurile populare româneşti au fost aduse în faţa publicului maghiar de Ansamblul Artistic Profesionist Mureşul din Târgu Mureş. Cu amănunte despre participarea dansatorilor români la acest festival vom reveni într-un număr următor.

Jula
Pe 27 iunie, la Liceul „Nicolae Bălcescu” din Jula a avut loc înscrierea elevilor. Din septembrie a anului şcolar 2012/2013, 47 de tineri vor deveni bobocii liceului românesc. Diriginţii claselor vor fi Eva Moldovan Szentléleki şi Robert Sălăjan.

Jula
În seara de 13 iulie, iubitorii de teatru vor putea urmări spectacolul Teatrului Naţional din Craiova. „Furtuna” lui Shakespeare a fost regizată de Silviu Purcărete, regizor român de renume mondial. Spectacolul teatrului craiovean va avea loc pe scena Casei de Cultură a oraşului, seara de la ora 20.30.

Micherechi
După postul Adormirii Maicii Domnului, în perioada 15–18 august, elevii de la orele de religie din şcoala generală din Micherechi vor participa la o tabără de religie la Micherechi. La această tabără vor fi invitaţi şi copii de vârsta şcolară de la toate parohiile ortodoxe române din Ungaria.

Bichişciaba
Festivalul fanfarelor „Zenit” de la Bichişciaba va fi organizat anul acesta pe 18 august. La manifestare este invitată o fanfară compusă din instrumentişti din judeţul Arad şi Bihor, condusă de dirijorul şi compozitorul de muzică fanfaristică Gheorghe Moţ din Chitighaz, fanfară care va cânta în deschiderea evenimentului. A doua zi, pe 19 august, fanfara va cânta la biserica baptistă din Bichişciaba, unde va avea loc o zi de predică româno-maghiară, ne-a informat Gheorghe Gros, preşedintele Autoguvernării Româneşti din Bichişciaba.

Comentarii