Rezultatul concursului „Anotimpurile în desenele copiilor”

Exact 150 de elevi din şcolile noastre româneşti au răspuns iniţiativei redacţiei „Foaia românească” de a participa la concursul de desen „Anotimpurile în desenele copiilor”. Cele mai multe desene au sosit de la şcolarii din Chitighaz (60), dar am primit lucrări şi de la Jula (28), Apateu (16), Săcal (15), Aletea (15), Bătania (9) şi Micherechi (7).
Lucrările au fost jurizate de artistul plastic Ştefan Oroian, membru al Prezidiului Uniunii Culturale a Românilor din Ungaria şi de Emilia Nagy, studentă la Catedra de desen a Facultăţii Pedagogice din Seghedin. Propunerea specialiştilor a fost ca toţi câştigătorii concursului să ia locul întâi şi să fie premiaţi la fel. Domnul Oroian şi domnişoara Nagy au ales pentru a fi premiate 32 de lucrări.
Elevii norocoşi care vor intra în posesia unor premii (+ diplomă) din partea redacţiei „Foaia românească” sunt următorii:

Ciclul primar
Jula – Cristina Iuhas, cl. 1, Matei Havas, cl. 1, Hanna Havas, cl. 1, Aron Pătcaş, cl. a 3-a, Hanna Szöllősi, cl. a 3-a, Petra Sălăjan, cl. a 3-a, Toma Novac, cl. a 4-a
Micherechi – Petru Iova, cl. a 3-a, Zsolt Rocsin, cl. a 3-a
Săcal – Francisc Bőr, cl. 1, Ioan Burzuc, cl. 1, Thomas Gabriel Spulnyik, cl. a 3-a, Dominik Bódi, cl. a 4-a
Aletea – Martina Blezsán, cl. a 3-a, Marc Kovács, cl. a 3-a
Apateu – Estera Nagy, cl. a 3-a
Chitighaz – Petra Kerepesi, cl. a 2-a, Daniela Bálint, cl. a 2-a, Petra Nyár, cl. a 2-a, Robert Muntean, cl. a 4-a, Vera Szegedi, cl. a 4-a

Ciclul gimnazial
Jula – Reca Hanyecz, cl. a 5-a, Fanni Búzás, cl. a 5-a, Martin Orban, cl. a 5-a
Chitighaz – Andreea Olteanu, cl. a 6-a, Anabela Ciurar, cl. a 6-a, Zsanett Váradi, cl. a 8-a
Apateu – Ioan Gulyás, cl. a 7-a, Gyöngyi Dózsa, cl. a 8-a
Bătania – Dora Misik, cl. a 5-a
Aletea – Daniela Dominica Lévai, cl. a 7-a, Robert Puporka, cl. a 7-a

Creaţiile acestor 32 de elevi vor fi publicate în Calendarul românesc 2013, publicaţie care va apărea înainte de Crăciun, şi în numărul dublu, de Crăciun, al „Foii româneşti”.
Pentru a scuti copiii şi profesorii lor de o călătorie grea, pe vreme de iarnă, redacţia a hotărât ca premiile şi diplomele câştigătorilor să fie expediate prin poştă, la adresa şcolii elevului câştigător.
Eva Şimon, red.şef

Comentarii

  1. Astia au maghiarizat toate numele romanesti.Noi daca am face invers in Romania ar sari toata Europa in cap.Halal jidanimea care ne mananca poporul!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu