Ştiri pe scurt…

Chitighaz
Elevii şcolii populare de artă „Kaláris” din Chitighaz, de la copii de grădiniţă, şcoală generală, până la elevi de liceu, vor prezenta părinţilor şi tuturor invitaţilor mai multe dansuri din coregrafiile însuşite la cursurile de dans popular. Serbarea dansatorilor de la şcoala de artă va avea loc sâmbătă, 9 februarie, de la ora 16.00, la Căminul Cultural din localitate. Evenimentul se va încheia cu un bal de binefacere, în folosul tinerilor de la şcoala populară de artă.

Aletea
Primul mare eveniment al anului 2013, la Aletea, va fi Balul mascat de alungare a iernii. Marţi, 12 februarie, aletenii vor avea parte de paradă şi distracţie prin defilarea mascaţilor. După defilarea de alungare a iernii, mascaţii vor fi întâmpinaţi la Căminul cultural cu gogoşi tradiţionali.

Micherechi
În seara de 22 februarie, cântăreţul orădean Lucian Sereş şi orchestra sa vor cânta la petrecerea românească organizată la restaurantul „Sophie Pub” din Micherechi. Petrecerea va avea loc cu începere de la ora 21.00, iar biletele de intrare se pot procura de la restaurant sau prin telefon la numărul 06-30/5488811.

Chitighaz
Anul acesta, balul românesc cu merinde din Chitighaz va avea loc sâmbătă, 2 martie, cu începere de la ora 18.00, la Căminul Cultural din localitate. Muzica de petrecere va fi asigurată de solişti şi de o formaţie de muzică populară românească din Vărşand.

Pocei
Conform unei tradiţii străvechi, momentele esenţiale ale unei nunţi sunt peţitul, chematul la nuntă şi ospăţul, astfel Autoguvernarea Românească din Pocei şi Autoguvernarea locală organizează, în ziua de 2 martie, „Festivalul chematului la nuntă”. În cadrul festivalului va avea loc şi un program cultural folcloric, la care vor participa dansatori din Bihorul unguresc, sub îndrumarea domnului Gheorghe Gros, care de aproximativ şase ani predă dansuri populare la şcoli din această regiune. La întâlnire sunt aşteptaţi şi oaspeţi din România, de la Budureasa şi Tomeşti.

Comentarii