Ştiri pe scurt...

Bihor
Conform informaţiilor primite de la preotul ortodox român Cosmin Pop, parohul a patru biserici din Bihorul unguresc, în luna martie orarul slujbelor la parohiile pe care le administrează este următorul: Duminică, 3 martie, va sluji în biserica din Peterd. Pe 10 martie va săvârşi Sfânta Liturghie la biserica din Vecherd, iar în următoarea duminică, pe 17 martie, la biserica din Darvaş. Duminică, 24 şi 31 martie, precum şi de sărbătoarea Bunei Vestiri, 25 martie, va sluji în biserica din Jaca. În fiecare duminică slujba începe la ora 9.00.

Jula
Curatoriul Fundaţiei „Pro discipulis – Pentru elevii noştri”, în colaborare cu Direcţiunea Şcolii şi Liceului „Nicolae Bălcescu” din Jula organizează, pe 9 martie, balul de binefacere al şcolii. Petrecerea va avea loc în sala festivă a Centrului Cultural Românesc din Jula, cu începere de la ora 19.00. În deschiderea balului, elevii şcolii şi liceului românesc vor susţine un program cultural. Bilete se pot procura de la şcoală. Preţul unui bilet de intrare este: 3000 ft. Alte informaţii la numărul de telefon: 06-66/463-161.

Apateu
Şcoala generală din Apateu, în colaborare cu Centrul de Documentare şi Informare şi al AŢRU organizează, pe 11 aprilie, o nouă ediţie a concursului naţional de poezie românească Mihai Eminescu. Directorul şcolii generale din Apateu, doamna Vad Erzsébet a confirmat că au fost anunţate toate şcolile în care se predă limba română în Ungaria şi că aşteaptă cât mai mulţi participanţi.

Comentarii