Ştiri pe scurt…

Budapesta
Joi, 14 martie, la ICR Budapesta a avut loc a doua ediţie a „Serilor de literatură”, de data aceasta dedicată scriitorului Matei Vişniec. În saloanele Institutului din str. Izsó, nr. 5 au fost prezentate ultimele apariţii editoriale ale autorului, precum şi volumul „A kommunizmus története elmebetegeknek” („Istoria comunismului povestită pentru bolnavii mintal”), apărut la editura L`Harmattan, tradus în limba maghiară cu sprijinul financiar al Institutului Cultural Român Bucureşti.

Jula
Ziua de 17 aprilie va fi o zi deosebită pentru Grădiniţa românească din Jula. Pentru câteva ore, cei mici vor ieşi din programul lor zilnic, pentru a arată de data aceasta puţin mai altfel lumea lor. Preşcolarii vor lăsa la o parte jocul şi îşi vor prezenta instituţia prin diverse programe, jocuri şi activităţi părinţilor care vor însoţi la ziua porţilor deschise din 17 aprilie viitorii lor colegi. Referitor la înscrierile la grădiniţă, şefa instituţiei, doamna Ana Ciotea, ne-a informat că anul acesta vor avea aproximativ 25 de locuri.

Micherechi
Pastorul penticostal dr. Vladimir Pustan va aduce un mesaj biblic sâmbătă, 23 martie, la Casa de Cultură „Gheorghe Dulău” din localitate, iar grupul „Cireşarii” va cânta spre gloria lui Dumnezeu. Programul va începe la ora 18.00. Intrarea este liberă.

Crâstor
În ziua de luni, 25 martie, de Bunavestire, Capela ortodoxă din Crâstor îşi va serba hramul. Sfânta Liturghie Arhierească va fi săvârşită de Preasfinţitul Episcop Siluan, împreună cu preotul paroh Alexandru Şereş cu alţi slujitori de la Centrul Eparhial din Jula.

Apateu
Şcoala generală din Apateu, în colaborare cu Centrul de Documentare şi Informare şi al AŢRU organizează, pe 11 aprilie, o nouă ediţie a concursului naţional de poezie românească Mihai Eminescu. Directorul şcolii generale din Apateu, doamna Vad Erzsébet, ne-a informat că au fost anunţate toate şcolile în care se predă limba română în Ungaria şi că sunt aşteptaţi să se înscrie cât mai mulţi participanţi.

Comentarii