Benone Sinulescu a cântat pentru românii din Jula şi Apateu

Românii din Jula au avut ocazia miercuri seara, 10 aprilie, în sala mică a Centrului Cutlural Românesc din Jula, să cânte împreună cu Benone Sinulescu.
Mircea Cârţişorean, cântăreţ de muzică populară românească, originar din judeţul Sibiu, a fost cel care a încălzit atmosfera serii cu câteva melodii, după care maestrul Benone Sinulescu a cântat şi i-a încântat pe cei prezenţi cu cele mai cunoscute melodii ale sale. Celebrele piese, cunoscute şi îndrăgite de publicul prezent „Leliţă cârciumăreasă”, „Zărzărică zărzărea”, „Radu mamii, Radule” sau „Pupă-mă”, interpretate de artist într-o manieră proprie, efervescentă, i-au ridicat instantaneu de pe scaune pe cei veniţi să-l cunoască pe Benone Sinulescu.

Totul s-a desfăşurat într-o atmosferă caldă, unde s-a cântat, s-au spus glume. O doamnă din Jula a venit cu un disc de melodii din primii ani de scenă ai artistului pentru a primi un autograf.
Nea Benny, cum îl alintă cunoscuţii şi prietenii, primul interpret de muzică folclorică care a avut „curajul” de a interpreta cântece în genul etno-dance, la frumoasa vârstă cu care se laudă, de 76 de ani, la peste cinzeci de ani de carieră muzicală, a dat dovadă de multă voie bună, profesionalism şi modeste, iar simpatia de care s-a bucurat la Jula este de nedescris.
Vizita celor doi interpreţi ai muzicii populare la românii din Jula s-a realizat cu sprijinul lui Ioan Olteanu, director al Asociaţiei Cultural-Artistice „Făgeţeana”, de la Făget, în colaborare cu Centrul de Documentare şi Informare al AŢRU, din Jula. Maestrul Benone Sinulescu a poposit o seară la Jula, urmând ca în ziua următoare să cânte la concursul de poezie eminesciană de la Apateu, după care la sfârşitul săptămânii a fost aşteptat de românii din Turcia.
A.B.

Comentarii