Ştiri pe scurt...

Jula
Şedinţa Adunării Generale a Uniunii Culturale a Românilor din Ungaria a fost anunţată pentru ziua de 20 aprilie, însă aceasta s-a amânat din motive tehnice. Şedinţa UCRU se va ţine, conform planurilor Prezidiului, în data de 18 mai.

Micherechi
Şedinţa de constituire a Asociaţiei Tinerilor Ortodocşi din Micherechi, plănuită pe 21 aprilie, din cauza îmbolnăvirii preotului paroh Ioan Bun, a fost anulată. Data viitoarei întâlniri rămâne să se anunţe ulterior.

Jula
Pe 4 mai, cu începere de la ora 10.00, la Liceul „N. Bălcescu” din Jula va avea loc serbarea de rămas bun a promoţiei 2009–2013. Absolvenţii liceului românesc din Jula vor susţine cu o zi înainte de serbare, vineri, 3 mai, examenul de bacalaureat în scris la limba şi literatura română. Preşedintele de bacalaureat din acest an vor fi dr. Máté Ilona.

Otlaca-Pustă
Un grup de români din cadrul Asociaţiei Culturale Române „Mihai Purdi” de la Otlaca-Pustă vor petrece în luna mai trei zile pe meleaguri bistriţene, la Salva. În perioada 8–10 mai, la invitaţia prietenilor din Salva, localitate înfrăţită cu Otlaca, românii din mica localitate bichişeană vor participa la sfinţirea bisericii de la Mănăstirea „Izvorul Tămăduirii”.

Jula
Pe 12 mai, în piaţa Kossuth din centrul oraşului Jula va avea loc a XIII-a ediţie a târgului de flori. Vizitatorii şi locuitorii oraşului vor putea să vadă şi să admire câteva mii de specii de flori şi plante ornamentale. Deschiderea evenimentului va avea loc la ora 10.00.

Jula–Vareu
În zilele de 17–19 mai, julanii vor avea posibilitatea să participe la o serie de evenimente culturale, expoziţii şi concursuri sportive şi culinare la Zilele Castelului de la Vareu (cartier al oraşului Jula).

Comentarii