Bijuterii muzicale la pian şi fagot

ICR Budapesta organizează în zilele de 6, 8 şi 9 iunie un miniturneu concertistic sub titlul „Bijuterii muzicale” în trei importante centre culturale ale Ungariei: Gödöllő – „Sala festivă” a Castelului Regal (6 iunie, ora 19.00), Budapesta – „Sala de Marmură” a Radiodifuziunii Maghiare (8 iunie, ora 18.00) şi Seghedin – Filarmonica (9 iunie, ora 18.00).
Participă două nume de referinţă ale muzicii clasice din România: Ilinca Dumitrescu (pian) şi Vasile Macovei (fagot).


Programul cuprinde lucrări de Domenico Scarlatti, Antonio Vivaldi, Mihail Jora, Zoltán Aladár, Ion Dumitrescu şi Paul Constantinescu.
Ilinca Dumitrescu a fost distinsă cu importante premii din România („Premiul Academiei Române”, „Premiul ICR”), dar şi cu distincţii internaţionale („Cavaler în Ordinul Artelor şi Literelor” din partea Ambasadei Franţei la Bucureşti). A concertat în oraşe din 40 de ţări şi în 33 de capitale de pe 5 continente. Este doctor al „Universităţii Naţionale de Muzică” din Bucureşti.
Vasile Macovei este prim-solist al orchestrei „Operei Naţionale” din Bucureşti, cadru didactic al „Universităţii Naţionale de Muzică” din Bucureşti. S-a bucurat şi de o susţinută activitate solistică în ţară şi în străinătate, susţinând numeroase turnee europene.

Comentarii