Ştiri pe scurt...

Jula–Vareu
În zilele de 17–19 mai, julanii vor avea posibilitatea să participe la o serie de evenimente culturale, expoziţii, concursuri sportive şi culinare la Zilele Castelului de la Vareu (cartier al oraşului Jula).

Bichişciaba
Ediţia a 16-a a Supermaratonului Bichişciaba–Arad se va derula în perioada 25–26 mai. Se va concura atât la individual, cât şi pe ştafete, masculin şi feminin. De asemenea, concursul are şi secţiuni de ciclism şi patine cu rotile. În prima zi, pe 25 mai, dimineaţa la ora 9.00 (ora Ungariei) se va da startul spre Arad, din faţa Teatrului Jókai din Bichişciaba. Startul Supermaratonului în data de 26 mai se va da din faţa Palatului Administrativ din Arad. Maratonul este organizat de cele două municipalităţi, în baza colaborării transfrontaliere statornicită de-a lungul anilor între cele două oraşe reşedinţă de judeţ.

Leucuşhaz
Elevii şcolilor generale din Ungaria în care se învaţă limba română aşteaptă în fiecare primăvară evenimentul sportiv în care se pot întrece la fotbal. Acţiunea numită „Cupa Prieteniei” va avea loc în ziua de 24 mai. Competiţia sportivă este organizată de către ATRU, împreună cu şcoala generală din Leucuşhaz şi Autoguvernarea Românească din localitate. La concursul sportiv sunt aşteptate peste zece şcoli reunind câteva sute de fotbalişti. Echipele participante vor primi câte o cupă de participare, iar la fiecare categorie echipele clasate pe primele trei locuri vor primi medalii şi câte o cupă specială.

Micherechi
An de an, Ziua Internaţională a Copilului este un prilej de mare bucurie, o „întâlnire” fericită a celor mari cu cei mici, nu doar prin intermediul unor atenţii şi cadouri, ci şi prin participarea împreună la acţiuni şi evenimente inedite, atractive pentru copii şi aducătoare de amintiri şi nostalgii pentru cei mari, care mai păstrează însă un crâmpei din sufletul lor ce copil. Ziua Copilului pentru copiii de la şcoala generală din Micherechi va avea loc pe 27 mai, pe terenul de sport din localitate, când vor avea ocazia să petreacă o zi plină de veselie, cu concursuri, jocuri, activităţi sportive, etc.

Jula
Centrul Cultural Românesc din Jula va găzdui, vineri, 7 iunie, festivalul folcloric de dans şi cântec popular românesc „Periniţa”. Concursul este organizat de Autoguvernarea Românească pe Ţară. La întâlnirea folclorică sunt aşteptaţi copii de toate şcolile în care se învaţă limba română în Ungaria.

Comentarii