Momente de suflet dedicate dascălilor

O colaborare strânsă dintre pedagogii instituţiei de învăţământ din Micherechi şi Primăria locală a generat o întâlnire emoţionantă cu prilejul Zilei Pedagogilor, joi, 20 iunie, la Casa de Cultură. Evenimentul a debutat cu un mesaj de felicitare din partea primăriţei Margareta Tat, care totodată le-a mulţumit pentru grija, răbdarea şi profesionalismul, care asigură o legătură strânsă a discipolilor cu cea mai mare comoară a omenirii.

„Când spui şcoală, în mintea fiecăruia apare imaginea învăţătoarei, învăţătorului, profesoarei, profesorului, care au misiunea de a dezvălui copiilor coroana de minuni a lumii. Ei sunt cei care marchează profund dezvoltarea personalităţii copilului. Influenţa, pe care o are un dascăl asupra unui elev, este eternă. Fiecare copil poartă în suflet o vorbă, un gest, o învăţătură a dascălului, pe care, adult devenind, o va transmite mai departe în mod conştient copiilor săi. Vă mulţumim că ne-aţi călăuzit paşii spre lumina învăţăturii, ne-aţi ajutat să trecem cu mintea dincolo de paginile cărţilor, ne-aţi ocrotit cu căldură părintească şi ne-aţi arătat cum putem descoperi acea taină, care ne ajută să putem păşi cu încredere şi speranţă spre viaţa plină de obstacole, greutăţi şi încercări”, a spus primăriţa satului.
Cu această ocazie, un grup de elevi au prezentat un medalion muzical-literar, acesta fiind întocmit de bibliotecara Maria Condoroş Petruşan. Talentul elevilor a fost pe deplin manifestat prin punerea în scenă a montajului literar cu multe momente inedite, toate dedicate dăscăliţelor, dascălilor şi educatoarelor. Toţi cei prezenţi au apreciat calitatea interpretării artistice, răsplătindu-i cu aplauze. La sărbătoarea de la Micherechi au participat oaspeţi din partea Ambasadei României la Budapesta, în frunte cu ambasadorul Victor Micula şi Tóth Edit, directorul circumscripţiei de învăţământ din Şercad, de la Centrul „Klebelsberg”.
A.C.

Comentarii