Ştiri pe scurt...

Bătania
La Biserica Ortodoxă Română din Bătania au început săptămâna trecută lucrările de renovare totală a turlei bisericii, care a căzut în urma unei furtuni puternice, în luna iunie a anului 2010. Preotul paroh Ilie Ciocan ne-a informat că fondurile necesare pentru restaurarea turlei sunt adunate din donaţii de la credincioşi, un sprijin din partea Patriarhiei Române şi un ajutor financiar din partea statului maghiar.

Chitighaz
În perioada 17–18 august va avea loc a 7-a ediţie a Festivalului Pogăcelelor din Chitighaz. Programul organizat pentru sărbătoarea localităţii cuprinde concursuri, multe spectacole, concerte şi festivităţi în aer liber.

Dobriţân
Carnavalul Florilor, care are loc anul acesta în perioada 15–21 august, este cel mai mare şi spectaculos eveniment al oraşului Dobriţân, făcând parte dintre cele mai cunoscute manifestări ale Ungariei. Anul acesta, Carnavalul Florilor de la Dobriţân a ajuns la cea de-a 44-a ediţie.

Chitighaz
Pe 18 august, la Biserica Baptistă din Chitighaz va avea loc sărbătoarea secerişului. Mesajul divin al serviciului special va fi vestit de pastorul din Micherechi, Petrică Creţu şi de pastorul local Csaba Borzási. Serviciul divin va începe la ora 9.30, iar după masă la ora 17.00. Biserica Baptistă din Chitighaz aşteaptă cu drag toţi cei care vor să fie părtaşi la sărbătoare.

Bichişciaba
Festivalul fanfarelor „Zenit” de la Bichişciaba va fi organizat anul acesta între 18–20 august. La manifestare este invitată o fanfară compusă din instrumentişti din judeţul Arad şi Bihor, condusă de dirijorul şi compozitorul de muzică fanfaristică Gheorghe Moţ din Chitighaz.

Săcal
La scurtă vreme după Praznicul Împărătesc al Adormirii Maicii Domnului, duminică, 25 august, Parohia Săcal din Episcopia Ortodoxă Română din Ungaria, sărbătoreşte cel de-al doilea hram al bisericii. Biserica satului, închinată de la începuturi Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil, o are ca ocrotitoare şi pe Preasfânta Născătoare de Dumnezeu.

Comentarii