ICR Budapesta aduce la Jula spectacolul de teatru „Familia Tót"

Vineri, 27 septembrie, de la ora 19.00, sala Studio a Teatrului Cetăţii din Jula (str. Kossuth nr. 13) va găzdui spectacolul „Familia Tót”, în regia lui Victor Ioan Frunză. Producţia Centrului Cultural pentru UNESCO „Nicolae Bălcescu” din Bucureştise va afla într-un turneu în Ungaria, după spectacolul din Jula fiind prezentat şi publicului budapestan.
Cel de-al doilea spectacol din cadrul turneului va avea loc duminică, 29 septembrie, ora 19.00, la Teatrul „Katona József” din Budapesta (str. Petőfi Sándor nr. 6).


Spectacolul „Familia Tót” de Örkény István, în regia lui Victor Ioan Frunză, îi are în distribuţie pe: George Costin (Maiorul), Adrian Nicolae (Tót, pompier şef), Sorin Miron (Mariska, soţia lui Tot), Nicoleta Hâncu (Ágika, fiica lor, Gizi Gézáné, o damă), Alexandru Ion (Poştaşul). Decorul şi costumele: Adriana Grand.
„Familia Tót” aduce în scenă o lume de carton în care, pe toată durata spectacolului, se construiesc alte lumi din carton, într-un spaţiu imaginat de Adriana Grand, căreia îi aparţine scenografia spectacolului. În cele două ore şi jumătate, cât durează reprezentaţia, scena se umple cu tot felul de obiecte din carton, cutii şi chiar fiinţe de carton, folosite ca o metaforă pentru fiinţele care pier în războiul niciodată adus în prim-plan, dar care reprezintă cea mai puternică prezenţă din întregul spectacol. Totul se învârte în jurul fiului familiei Tót, plecat pe front, care trimite, periodic, scrisori, pentru a-i ţine pe tatăl, mama şi sora sa la curent cu tot ce i se întâmplă. Într-o zi, un maior cam nebun, vine într-un concediu de două săptămâni în micuţa gospodărie a familiei Tót. Sperând că maiorul i-ar putea uşura fiului viaţa de pe front, membrii familiei Tót încearcă să-l mulţumească. De aici, momentele comice sunt construite savuros de Victor Ioan Frunză, pentru că maiorul instaurează cel mai ciudat regim de teroare posibil.
Spectacolul a fost selectat pentru participare la cea de-a 22-a ediţie a Festivalului Naţional de Teatru, iar în cadrul Galei Premiilor UNITER 2013, actorul George Costin a fost distins cu premiul „Cel mai bun actor în rol principal” pentru rolul Maiorului.
Ambele spectacole din Ungaria se vor desfăşura în limba română, iar publicul de limba maghiară va beneficia şi de traducere simultană la cască.
Intrarea la spectacolul din Jula se poate face pe baza confirmării şi rezervării biletului până în data de 22 septembrie 2013, la adresa ICR Budapesta: romankulturalis.intezet@upcmail.hu sau la telefon: 06-1-383-2693.

Comentarii

  1. www.marketglory.com/strategygame/aismen13070
    Un joc de strategie in care te lupti,muncesti,cumperi cu bani virtuali produse,iti dezvolti propria companie,creezi organizatii in care te duci la razboi.,banii virtuali ii transformi in aur si apoi in bani reali,pt mai multe detalii id aismen13070 sau mail aismen13070@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu