Ziua Naţională a României, sărbătorită în Ungaria

Ziua de 1 Decembrie adoptată ca Zi Naţională a României în 1990, simbolizează unirea tuturor românilor într-un singur stat naţional, zi în care toţi românii sărbătorim Marea Unire de la Alba Iulia. Cu prilejul acestei sărbători, Ambasada României la Budapesta organizează în ziua de 27 noiembrie, de la ora 19.00, un concert de jazz şi o recepţie în sala festivă a Hotelului Gellért din Budapesta (Piaţa Szent Gellért, nr. 1).
Consulatul General al României de la Seghedin sărbătoreşte acest eveniment cu o recepţie la Hotelul Tisza din Seghedin. Evenimentul are loc joi, 28 noiembrie, cu începere de la ora 18.00.
Consulatul General al României la Jula aşteaptă invitaţii la Ziua Naţională a Românei, vineri, 29 noiembrie. Recepţia va avea loc în sala festivă a Hotelului Erkel din Jula, la ora 14.30.
A.B.

Comentarii

  1. Intreb colegiul redactional, autorul acestui articol: si Dvs. sarbatoriti, cum afirmati in articol, "unirea tuturor românilor într-un singur stat naţional".

    Pt ca daca, da, ar fi cazul ca si Ungaria sa se declare ca fiind stat national, si sa adopte modelul romanesc de abordare a problematicii minoritatilor etnice.
    Eu nu sunt convins ca v-ar conveni acerst lucru...

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu