Frumuseţea colindelor noastre româneşti

În seara de Sf. Nicolae, pe 6 decembrie, Corul „Pro Musica” din Jula a susţinut un recital de colinde la Filiala Seghedin a Institutului Cultural Român din Budapesta. Corul julan, coordonat de Ştefan Oroian şi dirijat de tânărul arădean Adrian Ştefan Bughi, a susţinut un program de colinde tradiţionale, evenimentul fiind primul în seria de concerte de Crăciun de anul acesta.

În deschidere, doamna Gabriela Matei, directorul ICR Budapesta a făcut un scurt bilanţ al activităţii filialei de la Seghedin a ICR din ultima perioadă şi a vorbit despre mai buna vizibilitate a acesteia şi despre participarea unui public tot mult mai numeros la evenimentele organizate şi a făcut totodată şi o prezentare a corului. Fiind prezenţi la o seară românească de colinde, doamna Matei a ţinut totodată să facă cunoscută celor prezenţi şi recenta includere în patrimoniul UNESCO a „Colindatului de ceată bărbătească” din România şi Republica Moldova.
Într-o atmosferă de sărbătoare, publicul numeros a putut retrăi, prin colindele interpretate şi repertoriul foarte bogat al corului, curăţia şi puritatea copilăriei. A putut să-şi aducă aminte cât de frumoase erau atunci vocile cristaline ale copiilor care aduceau mesajul Naşterii Domnului Iisus Hristos în lume.
A fost pentru prima dată când corul julan a prezentat tradiţionalul concert de colinde la ICR Seghedin. Este un privilegiu, dar în acelaşi timp şi o sarcină de a ieşi în „cetate” şi de a chema cât mai mulţi oameni pentru a-i face părtaşi frumuseţii colindelor noastre româneşti. Pentru aceasta s-au pregătit coriştii noştri şi considerăm că vom reuşi să punem la inima tuturor spectatorilor fiorul colindelor noastre româneşti.
A.B. 

Comentarii