Premiul românilor din Bichişciaba pentru primarul Beiuşului

În fiecare an, înainte de sărbătorile de iarnă, autoguvernările de naţionalitate din Bichişciaba organizează o seară a naţionalităţilor conlocuitoare în acest oraş. Serbarea celor patru naţionalităţi, română, slovacă, poloneză şi romă, a avut loc şi anul acesta în sala festivă a Primăriei reşedinţei din judeţul Bichiş, în seara de 11 decembrie. 
Cei prezenţi la gala naţionalităţilor s-au bucurat de o seară caldă de sărbătoare, cu bradul frumos împodobit. La serbare fiecare minoritate şi-a putut prezenta o părticică din obiceiurile, datinile şi portul specific printr-un scurt program cultural, al fiecărei naţionalităţi în parte, românii fiind reprezentaţi printr-o suită de dansuri de la Micherechi, cu o echipă de tineri dansatori instruiţi de coregraful Nandor Cozma. 

Spre surprinderea tuturor, numărul participanţilor a depăşit toate aşteptările, în rândul publicului onorând cu prezenţa din partea românilor şi Ioan Fodoreanu, consul general al României la Seghedin, Florin Vasiloni, consul general al României la Jula, o delegaţie a Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, condusă de rectorul dr. Coralia Adina Cotoraci, şi mulţi alţi români din Bichişciaba şi Jula.
Seara a continuat cu acordarea unor premii din partea autoguvernărilor de naţionalitate pentru cei care au depus eforturi în folosul comunităţii din Bichişciaba, exprimând prin această distincţie recunoştinţa lor. În acest an, Autoguvernarea românească, prin preşedintele Gheorghe Gros, a acordat „Distincţia pentru românii din Bichişciaba” domnului Adrian Domocoş, primarul oraşului Beiuş, care printr-o strânsă colaborare cu românii din Bichişciaba a ajutat de nenumărate ori românii din Ungaria cu diferite programe culturale. Programul serii s-a încheiat cu o cină oferită de Autoguvernarea Românească din Bichişciaba, unde corul Liceului „Nicolae Bălcescu” din Jula, dirijat de Gheorghe Pătcaş, a oferit un concert de cântece despre naşterea Mântuitorului Isus Hristos.
A.B.

Comentarii