Silviu Purcărete regizează din nou în Ungaria

Regizorul român de renume mondial Silviu Purcărete regizează din nou în Ungaria. Conform planurilor, piesa „Cum vă place” de W. Shakespeare, regizată de Silviu Purcărete, va avea premiera pe 14 februarie, la Teatrul Naţional din Budapesta. 
Silviu Purcărete s-a născut în Bucureşti. A absolvit secţia de regie a Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică în 1974.
După colaborările cu Teatrul din Piatra Neamţ şi Teatrul din Constanţa, începând din 1978 lucrează la Teatrul Mic din Bucureşti şi devine profesor la Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică. În 1986 pune în scenă un spectacol cu piesa Campiello de Goldoni, cu care câştigă Premiul Naţional pentru Teatru. În anul 1992 e numit director artistic al Teatrului Bulandra din Bucureşti. Numele său e legat în principal de colaborarea cu Teatrul Naţional din Craiova. Multe dintre spectacolele sale montate la Craiova au fost invitate la numeroase festivaluri din întreaga lume, printre care şi în Ungaria, la Jula sau Budapesta. În anul 1996 devine director al Centrului Dramatic din Limoges, iar doi ani mai târziu creează o şcoală pentru tineri actori. În 2002 înfiinţează propria sa companie teatrală. Azi trăieşte la Paris.
„Troilus şi Cresida” a fost prima sa colaborare cu Teatrul Katona József din Budapesta. Spectacolul a fost prezentat în 2006 la Bucureşti, în cadrul Festivalului Internaţional Shakespeare. Regizorul Silviu Purcărete este un invitat obişnuit al Festivalului Shakespeare din Jula şi al Festivalului Primăverii din Budapesta.

Comentarii