Ştiri pe scurt...

Jula
Adunarea generală a Autoguvernării pe Ţară a Românilor din Ungaria va ţine prima şedinţă ordinară în ziua de 6 februarie, la Jula, pe tema bugetului pe anul 2014. Şedinţa se va desfăşura de la ora 14.00.

Medgyesegyháza
Autoguvernarea Românească din Medgyesegyháza organizează sâmbătă, 25 ianuarie, balul românesc. Petrecerea va avea loc la Hanul Hegedűs, cu începere de la ora 18.00. În cadrul petrecerii, formaţia artistică din Pilu va susţine un program folcloric. 

Jula
Autoguvernarea pe Ţară a Românilor din Ungaria organizează, împreună cu Centrul de Documentare şi Informare al AŢRU şi Editura „Cronica”, balul românesc pe ţară. Petrecerea va avea loc pe 25 ianuarie, la Centrul Cultural Românesc din Jula, cu începere la ora 18.00. Preţul unui bilet de intrare (cu cină) costă 4.500 Ft. Bilete pot fi cumpărate la Centrul de Documentare şi Informare al AŢRU (Jula, str. Sáros, nr. 17).

Sarvaş
Vineri, 7 februarie, liceenii, părinţii acestora şi licenţiaţii care doresc să urmeze cursurile unuia din programele „BA” Bologna, ale Institutului Pedagogic „Szent István” din Sarvaş au posibilitatea de a participa la programele organizate în cadrul zilei porţilor deschise. Tinerii vor primi informaţii despre cursurile de educatoare, educatoare pentru creşă, învăţători de naţionalitate română. Evenimentul va începe la ora 10.00.

Chitighaz
Anul acesta, balul românesc cu merinde din Chitighaz va avea loc sâmbătă, 22 februarie, cu începere de la ora 19.00, la Căminul Cultural din localitate. Conform informaţiilor primite de la Gheorghe Gros, preşedintele Asociaţiei culturale române din localitate şi organizatorul petrecerii, distracţia va fi asigurată de o formaţie de muzică populară din România. 

Bedeu
Pe 22 februarie, la Căminul Cultural din Bedeu va avea loc un program cultural de binefacere, pentru dansatorii formaţiei de dansuri „Doina bihorului”, condusă de coregraful Gheorghe Gros. Formaţia cuprinde dansatori din mai multe localităţi precum şi din Bedeu. Manifestarea va începe la ora 19.00 şi va continua cu o petrecere cu muzică şi dans.  

Comentarii