Un cadou de suflet pentru familiile nevoiaşe din România

În pragul Crăciunului, toţi ne lăsăm vrăjiţi de magia sărbătorilor de iarnă. Îl aşteptăm cu mult drag pe Moş Crăciun, numai că el uită uneori de copiii săraci. Aşa că, un grup de tineri ortodocşi din Micherechi i-a reamintit Moşului că există şi aceşti copii mai puţin fericiţi, care-l aşteaptă cu multă bucurie în pragul casei. Foarte mulţi copii necăjiţi îl văd pe Moş Crăciun doar la televizor sau visează că primesc daruri, însă, în realitate abia au cu ce să-şi potolească foamea. 















Moş Crăciun a venit cu câteva zile mai devreme, pe 22 decembrie, pentru câteva familii nevoiaşe din România. În cadrul programului de ajutorare, derulat de un grup de tineri ortodocşi din Micherechi, în perioada postului Crăciunului, peste o sută de familii din localităţile Moneasa, Igneşti, Archiş, Tulca, Gurbediu şi copiii de la Casa de Orfani din Salonta au primit cadouri constând în dulciuri, îmbrăcăminte şi alte obiecte de care au nevoie. Donaţiile au provenit de la persoane binevoitoare şi dornice să facă cadouri de Crăciun celor mai năpăstuiţi decât ei, în alimente, obiecte de uz casnic, mobilier, îmbrăcăminte. Grupul de credincioşi din Micherechi, care a constat din 26 de persoane, a fost întâmpinat de primarii localităţilor care le-a venit în ajutor pentru a destina aceste bunătăţi. 
„Ţin să le mulţumesc organizatorilor pentru această acţiune. A fost o surpriză şi pentru mine. Aceste ajutoare au ajuns la acele familii care au nevoie cele mai mare nevoie de ele. Sunt familii cu copii, care nu au sursă stabilă de venit, sunt copii care au abandonat şcoala la vârsta de 14–15 ani, într-un cuvânt: familii care se descurcă greu în viaţă”, ne-a mărturisit Ioan Marinel Urs, primarul localităţii Igneşti.
Aceste familii se zbat în nevoi crunte, fără gaz metan, apă potabilă, curent electric, ca să nu mai vorbim de faptul că frigiderul familiei, văzut la vizita noastră neprevăzută, era complet gol, în prag de Crăciun. Traiul lor este plin de griji şi necazuri, lipsuri alimentare greu de imaginat la o altă familie de nivel mediu. 
„Am început această colectă la începutul lunii noiembrie şi până la data plecării s-au adunat mai multe donaţii decât în anii precedenţi. S-au adunat sute de saci de îmbrăcăminte pentru femei, bărbaţi, copii de toate vârstele, paturi, dulapuri, jucării, alimente. Anul acesta am pornit la drum cu două camioane pline de daruri. Nu ne-am programat că vom ajunge şi la Casa de Orfani din Salonta, dar fiindcă ne-au rămas daruri destule, am poposit şi la ei. Emoţia şi surpriza reîntâlnirii cu câţiva copii a fost foarte puternică. Adevărat este faptul că am găsit familii cu copii care trăiesc în aceleaşi condiţii în care le-am văzut şi anul trecut. Am dorit să le facem un cadou de suflet acestor familii sărace din România, din zona graniţei române-maghiare, o bucurie adevărată de sărbătoarea Naşterii Domnului”, ne-a mărturisit organizatorul şi iniţiatorul acestui act caritativ Robert Ruja din Micherechi.
A. Cioca

Comentarii