Ştiri pe scurt...

Jula
În ziua de 22 februarie, după Sf. Liturghie Arhierească şi un Te Deum, oficiat de la ora 8.00, în Paraclisul Episcopal din Jula de către PS Siluan şi de toţi preoţii Eparhiei Ortodoxe Române din Ungaria, se va ţine şedinţa Adunării Eparhiale. Membrii Adunării se vor întâlni în şedinţa anuală de lucru, prezidată de către PS Episcop Siluan. Aceasta va fi precedată de şedinţa Consiliului Eparhial, care se va desfăşura cu o zi înainte, pe 21 februarie, de la ora 10.00.

Chitighaz
Pe 28 februarie, la Casa de Cultură din Chitighaz va avea loc balul mascat al elevilor de şcoala generală şi al celor de la grădiniţă. Carnavalul va începe după orele de studiu, de la ora 13.00.

Aletea
Pe 4 martie, la Aletea se va desfăşura carnavalul de alungare a iernii. Acest eveniment are o tradiţie veche în oraş, obiceiul fiind moştenit de la şvabii care trăiau în Aletea şi dus mai departe, până în anii trecuţi, de către românii din oraş. La fel ca şi în anii precedenţi, carnavalul este organizat de Căminul Cultural în colaborare cu instituţiile de învăţământ din oraş. Copiii de grădiniţă, elevii şcolii generale şi ai şcolii profesionale vor îmbrăca măşti de carnaval şi cu veselie vor defila prin centrul oraşului, ne-a informat organizatoarea Elisabeta Ardelean, directorul Căminului Cultural din Aletea.

Micherechi
În organizarea Bisericii Penticostale „Betel” din Micherechi, în fiecare joi seara, cu începere de la ora 18.00, pastorul orădean Ionel Bodog ţine cursuri pentru studierea Bibliei. Participanţii au posibilitatea să discute subiecte bazate pe învăţăturile sfintei scripturi.

Cenadul Unguresc
Redacţia „Foaia românească” a primit zilele trecute o donaţie de carte românească din partea domnului Iosif Palcovaci din Cenad. Domnul Palcovaci este timişorean, iar de când este stabilit în mica localitate din judeţul Ciongrad este un fidel cititor al „Foii româneşti”. Donaţia de carte constă în zeci de volume româneşti, beletristică, romane şi volume de poezii, ce provin din biblioteca sa personală.

Comentarii