Ştiri pe scurt...

Jula
Pe 27 februarie, în Sala de expoziţii a Centrului de Documentare şi Informare al AŢRU va avea loc vernisajul expoziţiei „Opt ani”. Expoziţia foto-documentară va evoca cei opt ani de existenţă a echipei de Păstrarea Tradiţiilor a Românilor din Ungaria. Vernisajul va începe la ora 17.00.

Micherechi
Pe 28 februarie, elevii şcolii generale din Micherechi pregătesc un bal mascat de alungare a iernii. Parada măştilor va avea loc la Căminul cultural din localitate, cu începere de la ora 14.00. Tinerii din clasele 1–8 se pregătesc pentru acest eveniment atât cu costume de carnaval cât şi cu roluri şi scenete distractive.

Bedeu
Data programului de binefacere anunţată pe 22 februarie se schimbă pe 1 martie. Programul cultural pentru dansatorii formaţiei de dansuri „Doina bihorului”, condusă de coregraful Gheorghe Gros va avea loc la Căminul cultural. Formaţia cuprinde dansatori din mai multe localităţi precum şi din Bedeu. Manifestarea va începe la ora 19.00 şi va continua cu o petrecere cu muzică şi dans.

Pocei
Autoguvernarea Românească din Pocei şi Autoguvernarea locală organizează în ziua de 8 martie, „Festivalul chematului la nuntă”. Festivalul va ţine pe durata întregii zile în cadrul căruia va avea loc şi un program cultural folcloric, la care vor participa dansatori din Bihorul unguresc, sub îndrumarea coregrafului Gheorge Gros.

Comentarii