Carte şi poezie de Ziua Francofoniei la Seghedin

Consulatul General al României la Seghedin, în colaborare cu Biblioteca Judeţeană „Gheorghe Şincai” din Oradea au organizat, la 19 martie, o manifestare culturală, la sediul misiunii diplomatice, pentru a marca Ziua Internaţională a Francofoniei. 
În deschidere, consulul general Ioan Fodoreanu a evocat contribuţia României din anul 1993, anul aderării la Organizaţia Internaţională a Francofoniei până în prezent, consulul general evidenţiind organizarea în anul 2006 al celui de-al XI-lea Sommet al Francofoniei şi deschiderea Biroului Regional pentru Europa Centrală şi de Răsărit. Directorul Bibliotecii Judeţene „Gh. Şincai” din Oradea, doamna Ligia Mirişan, a prezentat publicului prezent o mică parte din colecţia de carte veche franceză din patrimoniul instituţiei pe care o reprezintă. 

Acţiunea a continuat cu un moment poetic din volumele de poezie franceză ale marilor poeţi Charles Baudelaire, Paul Verlaine şi Guillaume Apollinaire, susţinut de prof. Elena Ruja Radics, prof. Ligia Mirişan şi domnul consul general Ioan Fodoreanu. 
La acţiune au participat d-ra Mirela Pascaru, prim-colaborator al Ambasadei României la Budapesta, dl. Albert Birta, ataşat pe probleme sociale şi de muncă în cadrul Ambasadei României la Budapesta, dl. Eric Blin, consul onorific al Franţei la Seghedin, precum şi membri ai comunităţii românilor din Seghedin şi Hódmezővásárhely.


Comentarii