Şcoala din Micherechi a devenit partenera şcolii din Conop, România

Miercuri, 19 martie, o delegaţie formată din doamna profesor Milica Mihuța, directoarea Şcolii Gimnaziale „Ştefan Cicio-Pop” din comuna Conop, judeţul Arad şi Alin Leric, consilier educativ, în cadrul aceleaşi şcoli şi părintele paroh Sorin Ciurlea, împreună cu PS Episcop Siluan de la Episcopia din Jula, a vizitat şcoala generală din Micherechi. Scopul vizitei a fost încheierea unui acord de parteneriat educativ între cele două şcoli. 

Delegaţia a avut o întâlnire de lucru cu directoarea Ana Sárközi, în cadrul căreia directoarele celor două şcoli implicate în proiect au avut ocazia să se cunoască reciproc, sa expună posibilităţile pe care le au şi dificultăţile cu care se confruntă cele două şcoli, dar şi disponibilitatea lor de conlucrare, în interesul elevilor români aflaţi de cele două părţi ale graniţei.
Cele două şcoli dispun de efective asemănătoare, atât ca număr de elevi cât şi de profesori astfel încât s-a constatat că o colaborare între aceste instituţii de învăţământ este posibilă şi foarte binevenită. 
Ca urmare a acestei întâlniri a fost semnat un acord de parteneriat educaţional între cele două şcoli menţionate, care are ca scop principal promovarea experienţelor didactice şi buna conlucrare între şcoli, promovarea obiceiurilor şi tradiţiilor specifice zonei în care funcţionează fiecare unitate şcolară şi alte activităţi extracurriculare.
Prima întâlnire şi manifestare comună între cele două şcoli este prevăzută a avea loc în perioada 7–11 aprilie, în cadrul săptămânii numite „Şcoala altfel: să ştii mai multe, să fii mai bun!”, când un grup de elevi şi cadre didactice din Micherechi va efectua o vizită la colegii lor de la şcoala generală din Conop.

Comentarii