Mândruţău din nou merge la Cannes

Filmul „Fehér Isten” – „Dumnezeu alb” al regizorului maghiar de origine română Cornel Mândruţău a fost selectat să participe la categoria Un certain regard al Festivalului de film de la Cannes.
Filmul cu care Mândruţău va merge la Festivalul de Film de la Cannes, cel mai mare festival de film din Europa, tratează istoria prieteniei dintre o fetiţă şi un câine. Acţiunea este plasată într-o lume utopică, în care stăpânii trebuie să plătească o suprataxă după fiecare corcitură, de aceea îi aruncă în stradă cu sutele. Tatăl fetiţei de 13 ani, Lili, scapă şi el de Hagen, căţelul fetei, iar Lili pleacă în căutarea lui. Între timp căinii aruncaţi în stradă se revoltă şi, conduşi de Hagen, pornesc să se răzbune pe oameni. 
Cornel Mândruţău este la a şasea sa participare la Cannes: în 2003 a mers în Franţa cu pelicula „Două săptămâni de-ale regizorilor”, în 2004 cu „Micul Apocrif”, în 2005 cu Johanna, în 2008 cu Delta (pentru care a luat premiul Fipresci) şi în 2010 cu „Fiinţă tandră – Planul Frankenstein”. Premiera mondială a peliculei „Feher Isten” – „Dumnezeu alb” va avea loc în data de 17 mai, la Cannes, în prezenţa realizatorilor.
I. Kaupert

Comentarii