Ştiri pe scurt...

Otlaca–Pustă
O mulţime de manifestări dedicate zilei copilului şi zilei familiei au avut loc, duminică, 4 mai, la Otlaca-Pustă. Primăria a organizat o zi plină de programe şi distracţie pentru toţi cei care au dorit să-şi petreacă o zi în aer liber la sălaşul Drăgan din Otlaca. În organizarea evenimentului a fost implicată şi Asociaţia Culturală Română „Mihai Purdi”, mai mulţi membri ai asociaţiei au ajutat voluntar la eveniment la deservirea copiilor şi a muncitorilor cu mâncare, ceaiuri, răcoritoare, etc. 

Macău
Autoguvernarea Românească din Macău organizează sâmbătă, 10 mai, o petrecere românească pentru toţi românii din oraş. Balul va avea loc la restaurantul „Kisbagoly” din Macău, cu începere de la ora 18.00.

Pocei
O nouă ediţie a competiţiei sportive „Cupa Prieteniei” va avea loc în această lună în localitatea Pocei din Bihorul unguresc, organizatorul evenimentului fiind Autoguvernarea pe Ţară a Românilor din Ungaria. La concursul care se va desfăşura în ziua de 23 mai, cu începere de la ora 9.00, sunt aşteptaţi copii din toate localităţile româneşti din Ungaria. 

Jula 
Centrul Cultural Românesc din Jula va găzdui vineri, 6 iunie, Festivalul folcloric „Periniţa”. La eveniment vor participa elevi de la şcolile în care se predă limba română în Ungaria, precum şi echipe folclorice româneşti din Ungaria. Festivalul dansului şi cântecului popular românesc este organiză de către Autoguvernarea pe Ţară a Românilor din Ungaria. 

Chitighaz
Asociaţia Culturală a Românilor din Chitighaz, a cărui preşedinte este Gheorghe Gros, organizează în luna iunie un pelerinaj în România la mănăstiri şi obiective cultural-religioase din zona Sibiu şi Braşov. Conform organizatorilor, la pelerinaj vor participa în jur de 50 de chitighăzeni, iar excursia se plănuieşte pentru zilele de 26–29 iunie.

Comentarii