Ştiri pe scurt...

Jula
În săptămâna viitoare, la Liceul “N. Bălcescu” din Jula vor avea loc examenele de bacalaureat, proba orală. Cele două comisii de examinare vor verifica în total cunoştinţele a 75 de tineri, dintre care 45 sunt de clasa a XII, iar 30 de elevi din clasa a XI-a îşi vor da bacul în mod preliminar. Preşedinta comisiei de examinare 12A va fi Varró Zsuzsanna şi va examina în zilele de 16–17 iunie, iar în zilele de 19–20 iunie îşi vor susţine proba orală în faţa comisiei de examinare elevii din clasa a 12B. Preşedinta comisiei va fi dr. Máthé Ilona, profesor universitar. 

Budapesta
În capitala Ungariei, sâmbătă, 21 iunie va avea loc o nouă ediţie a festivalului balcanic de folclor. Din partea românilor din Ungaria va participa Ansamblul Doina Bihorului, instructor Gheorghe Gros. 

Chitighaz
Asociaţia Culturală a Românilor din Chitighaz, al cărui preşedinte este Gheorghe Gros, organizează în ultimele zile acestei luni, între 26–29 iunie, un pelerinaj în România la mănăstiri şi obiective cultural-religioase din zona Sibiu şi Braşov. Conform organizatorilor, la pelerinaj vor participa în jur de 50 de chitighăzeni.

Comentarii