Placă memorială în cinstea unui antrenor român de fotbal

Lângă terenul de fotbal „Mészáros Péter” din cartierul julan Máriafalva a fost instalată sâmbătă, 13 septembrie, o placă memorială în care este gravat chipul lui Petru Misaroş, fotbalist, antrenor julan de origine română. Evenimentul a fost organizat de Primăria oraşului Jula, la care au fost invitaţi consilieri, rude şi prieteni. Placa de granit a fost dezvelită de către primarul oraşului Jula, dr. Görgényi Ernő şi văduva Mészáros Péterné. 

Petru Misaroş s-a născut în anul 1943, la Jula. Tatăl său, Ioan Misaroş, frate de-al părintelui vicar Teodor Misaroş, a jucat un rol hotărâtor în lumea fotbalului julan, fiind portar. După terminarea şcolii generale româneşti, Petru Misaroş s-a remarcat în lumea fotbalului din anul 1972 cu înfiinţarea, în mod voluntar, a unei echipe de fotbal în cartierul în care a trăit. Până în anul 2002, timp de 30 de ani, fotbalul i-a adus multe satisfacţii şi bucurii. 



S-a stins din viaţă în anul 2010. La un an după moartea sa a fost construit un teren de fotbal cu gazon sintetic denumit după sportivul julan. „Această placă memorială dă dovadă de rolul important în organizarea demersurilor pentru crearea fotbalului julan. Sinceră să fiu nu m-a surprins această ceremonie, pentru că, spun cu toată sinceritatea, soţul meu a meritat această recunoştinţă din partea conducerii oraşului nostru”, ne-a mărturisit văduva Mészáros Péterné. 
A.C.

Comentarii