Ştiri pe scurt...

Seghedin
Catedra de limba şi literatura română a Facultăţii de Pedagogie „Juhász Gyula” a Universităţii din Seghedin sărbătoreşte în această toamnă 65 de ani de la înfiinţare. Conducerea Catedrei organizează în ziua de 3 octombrie un program aniversar, care va cuprinde: o conferinţă dedicată celor 65 de ani de la înfiinţarea Catedrei de limba şi literatura română; colocviul internaţional de „Comunicare şi cultură în România europeană” al Universităţii de Vest din Timişoara; conferinţa „Triplex Confinium Linguae Daco-Romanae” a cadrelor universitare din Banatul istoric. Programul va începe de la ora 10.00 şi se va desfăşura în Sala Panoramică a Facultăţii de Pedagogie (str. Hattyas nr. 10).

Micherechi
Duminică, 5 octombrie, Primăria satului Micherechi va organiza Ziua Vârstnicilor. Evenimentul va avea loc la Casa de Cultură „Gheorghe Dulău” cu începere de la ora 12.00. La această sărbătoare sunt invitaţi să participe toţi pensionarii din localitate.

Otlaca-Pustă
Asociaţia Culturală „Mihai Purdi” din Otlaca-Pustă organizează, pe 22 octombrie, o nouă ediţie a Concursului de povestire „Mihai Purdi”. Concursul va avea loc la Căminul Cultural din localitatea bichişeană, cu începere de la ora 10.00. La concurs sunt aşteptaţi copii de şcoală generală şi liceu, de la toate şcolile din comunitatea românească în care se învaţă limba română. Înscrierile pentru concurs se pot face până pe 15 octombrie. Pentru concurs copii de la fiecare instituţie de învăţământ trebuie să pregătească o scenetă din poveştile lui Mihai Purdi. Înscrierile se pot face la preşedinta asociaţiei, Eva Bocsor Karancsi la adresa de email: bocsoreva@t-online.hu, sau la numărul de telefon: 06-20/388-7807.

Jula
Corul „Pro Musica” din Jula, cu un trecut de peste 20 de ani, a fost şi este o adevărată şcoală cetăţenească pentru locuitorii oraşului, iar prin cântec, pe lângă valoarea artistică are şi o mare valoare educativă participând la diferite festivaluri naţionale şi internaţionale. După o scurtă pauză de vară, corul şi-a reînceput săptămâna trecută activitatea sub îndrumarea prof. Adrian Bugyi din Arad. Repetiţiile au loc la sediul Uniunii Culturale a Românilor din Ungaria, în fiecare zi de miercuri de la ora 17.30. La repetiţii sunt aşteptaţi toţi cei care iubesc muzica de calitate şi doresc să cânte, tineri şi români din Jula de toate vârstele.

Comentarii