Ştiri pe scurt...

Jula
Corul „Pro Musica” din Jula, cu un trecut de peste 20 de ani, a fost şi este o adevărată şcoală cetăţenească pentru locuitorii oraşului, iar prin cântec, pe lângă valoarea artistică are şi o mare valoare educativă participând la diferite festivaluri naţionale şi internaţionale. După o scurtă pauză de vară, corul şi-a reînceput săptămâna trecută activitatea sub îndrumarea prof. Adrian Bugyi din Arad. Repetiţiile au loc la sediul Uniunii Culturale a Românilor din Ungaria, în fiecare zi de miercuri de la ora 17.30. La repetiţii sunt aşteptaţi toţi cei care iubesc muzica de calitate şi doresc să cânte, tineri şi români din Jula de toate vârstele.

Otlaca-Pustă
Asociaţia Culturală „Mihai Purdi” din Otlaca-Pustă organizează, pe 22 octombrie, o nouă ediţie a Concursului de povestire „Mihai Purdi”. Concursul va avea loc la Căminul Cultural din localitatea bichişeană, cu începere de la ora 10.00. Pentru concurs copii de la fiecare instituţie de învăţământ trebuie să pregătească o scenetă din poveştile lui Mihai Purdi, înscrierile se pot face până pe 15 octombrie la preşedinta asociaţiei, Eva Bocsor Karancsi la adresa de email: bocsoreva@t-online.hu, sau la numărul de telefon: 06-20/388-7807.

Leta Mare
Asociaţia Culturală a Românilor din Leta Mare, Autoguvernarea Românească şi primăria oraşului organizează în ziua de 8 noiembrie, la Leta Mare, cea de-a 20-a ediţie a comemorării personalităţilor marcante de origine română, care se leagă de această localitate. Evenimentul începe la ora 11.00 cu o deschidere festivă în Sala festivă a primăriei, după care în organizarea Muzeul Ţării Crişurilor, din Oradea, va fi vernisată o expoziţie la Casa de cultură. Vor fi depuse coroane la mormântul lui Iustin Popfiu, şi a familiei lui Irinyi János, iar apoi în biserica greco-catolică va urma o scurtă slujbă de pomenire după care se vor depune coroane şi la placa memorială a lui Iosif Vulcan. 

Comentarii