Ziua poeziei creştine în limba română, la Seghedin

În ziua de sâmbătă, 8 noiembrie, Catedra de Limba şi Literatura Română a Facultăţii Pedagogice „Juhász Gyula” a Universităţii din Seghedin va organiza cea de-a doua ediţie a „Zilei poeziei creştine în limba română”, sub îndemnul: „Învaţă de la toate!” Organizatorii doresc ca acest eveniment să fie o activitate cultural-educativă, o posibilitate de reunire a elevilor şi a profesorilor care predau religie şi etică în şcolile destinate comunităţilor româneşti din Ungaria precum şi din România.
La Ziua poeziei creştine sunt aşteptaţi elevi din şcolile generale, clasele V–VIII şi elevi de liceu. Sunt invitaţi şi elevii care participă la ore de religie în limba română, organizate de biserici, indiferent de confesiune, precum şi cei din localităţile unde nu este şcoală românească.
Ziua poeziei creştine nu este un concurs, ci un prilej oferit elevilor şi celor care îi pregătesc să se întâlnească, să desfăşoare activităţi din perspectiva valorilor creştine. Alături de elevii din Ungaria, la ediţia din anul acesta vor participa elevi şi profesori din Arad, Salonta, Timişoara, Bucureşti şi Sânnicolau Mare.

Comentarii