Ziua Vârstnicilor la Micherechi - „Noi ne preţuim bătrânii”

Primăria satului Micherechi a organizat duminică, 5 octombrie, la Casa de Cultură „Gheorghe Dulău” o sărbătoare pentru a marca Ziua Internaţională a Vârstnicilor. Mulţumirile au venit prin vocea primăriţei Margareta Tat, care a subliniat grija permanentă a primăriei faţă de vârstnicii satului: „Cei care azi suntem încă activi, avem datoria să oferim pentru vârstnici condiţii demne de viaţă. Bătrânii noştri sunt pentru noi o adevărată comoară şi de aceea avem responsabilitatea de a purta grijă de ei. Pentru noi a devenit un lucru sfânt ca să ne preţuim bătrânii.” 


Cuvinte de preţuire şi de respect au fost adresate din partea domnului consul general al României la Jula, prezent la eveniment: „Noi, cei mai tineri vă preţuim, vă respectăm şi vă iubim. Dacă Dumneavoastră în vremuri mai grele aţi reuşit să vă păstraţi identitatea, să duceţi mai departe cultura, limba şi tradiţiile acestei comune vă adresez rugămintea să-i învăţaţi pe copiii şi pe nepoţii Dumneavoastră să le lăsaţi ca cel mai de preţ testament limba română, tradiţiile şi limba micherechiană”, a subliniat domnul Florin Vasiloni. 



Viceprimarul Bertold Netea a salutat în mod deosebit pe toţi sărbătoriţii satului, care au ajuns la vârsta a treia, lăsând în urmă o perioadă de viaţă, plină de experienţe şi de roade a sacrificiilor trăite şi totodată mulţumindu-le pentru eforturile pe care le-au făcut. Surpriza zilei a fost sărbătorirea celui mai vârstnic localnic. Teodor Gurzău, care a împlinit venerabila vârstă de 94 de ani, a fost sărbătoritul special al acestei zile. După ce a fost surprins cu un tort din partea primăriei, bace Toader a devenit şi mai emoţionat când toţi cei aflaţi în sală s-au ridicat în picioare şi i-au cântat un călduros „La mulţi ani”.
După cuvintele de salut a urmat programul special al copiilor de la grădiniţa şi şcoala generală. Însoţiţi de educatoarele Oana Gherţan, Aurica Băican Martin şi Maria Cefan Ianc copilaşii din grupa mare, plini de energie şi entuziasm, au transmis poezii, cântece şi poezii învăţate special pentru această sărbătoare. 
Programul elevilor de la şcoala generală a fost adus pe scenă prin grija profesoarei Maria Pătca Petruşan, care în numele copiilor le-a urat multă sănătate, mulţi ani şi pace sufletească tuturor bunicilor şi străbunicilor. 
A.C.

Comentarii