Ştiri pe scurt...

Micherechi
Pe 6 noiembrie a avut loc prima şedinţă a Consiliului Local Românesc din Micherechi. În cadrul şedinţei, în funcţia de viceprimar a fost ales consilierul Bertold Netea, care a îndeplinit această funcţie şi în ciclul din 2010–2014. Candidatul Asociaţiei Românilor din Micherechi, Bertold Netea a primit la alegerile din 12 octombrie din partea votanţilor cele mai multe voturi, 830 la număr. 

Jula
Tabăra de religie programată pentru sfârşitul acestei săptămâni, tabără care urma să se organizeze la Mănăstirea Feredeu din comuna Şiria, judeţul Arad, se amână. Biroul de presă al Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria ne-a informat că din cauza unei invazii de buburuze, mănăstirea nu poate oferi cazare copiilor, astfel tabăra se va organiza la primăvară.

Budapesta-Jula-Seghedin
Cu prilejul Zilei naţionale a României, Ambasada României la Budapesta organizează în ziua de 24 noiembrie, de la ora 18.00, o recepţie în sala festivă a Hotelului Gellért din Budapesta (Piaţa Szent Gellért, nr. 1). Consulatul General al României de la Seghedin sărbătoreşte acest eveniment cu o recepţie la Hotelul Tisza din Seghedin. Evenimentul are loc pe 26 noiembrie, cu începere de la ora 18.00. Consulatul General al României la Jula aşteaptă invitaţii la Ziua naţională a Românei, vineri, 28 noiembrie. Recepţia va avea loc în sala festivă a Hotelului Erkel din Jula, la ora 17.00.

Micherechi
Tinerii ortodocşi şi alţi oameni de bine din Micherechi adună şi anul acesta donaţii pentru ajutorarea familiilor nevoiaşe. La fel ca în anii anteriori, donaţiile vor fi împărţite la săraci din România. Ajutoarele (alimente, îmbrăcăminte, jucării pentru copii, dulciuri, mobilier, etc.) se adună la şcoala generală din localitatea Micherechi, de luni până vineri între orele 8 şi 16, până pe 6 decembrie. Pe 21 noiembrie, cu începere de la ora 18.00, la Căminul Cultural va avea loc o serată de binefacere, unde va cânta grupul „Katharsis”. Pentru mai multe informaţii poate fi contactat Robert Ruja, la telefon: 06-70/420-0250.

Jula
Vineri, 21 noiembrie, de la ora 15.00, Primăria oraşului Jula organizează o nouă întâlnire „Strângeri de mâini” cu oraşul înfrăţit Arad. Anul acesta se va sărbători jubileul de 20 de ani de parteneriat. Deschiderea evenimentului va avea loc în Sala festivă a Primăriei după care va urma vernisajul expoziţiei lui Takács Mihály şi va avea loc un concert al Filarmonicii din Arad. 

Comentarii